Η Microsoft ανακοίνωσε την πρόσληψη των Σαμ Άλτμαν και Γκρεγκ Μπρόκμαν για να ηγηθούν μιας ομάδας που θα διεξάγει έρευνα τεχνητής νοημοσύνης, αφού το ζεύγος των στελεχών εκδιώχθηκε από την OpenAI την Παρασκευή. Σημειώνεται ότι ο Άλτμαν ήταν εκ των συνιδρυτών της startup.

Οι Άλτμαν και Μπρόκμαν «μαζί με συναδέλφους τους, θα ενταχθούν στη Microsoft για να ηγηθούν μιας νέας ομάδας προηγμένης έρευνας για την τεχνητή νοημοσύνη. Ανυπομονούμε να κινηθούμε γρήγορα για να τους παρέχουμε τους πόρους που απαιτούνται για την επιτυχία τους», έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Σάτια Ναντέλα, σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X τη Δευτέρα.

Η αποπομπή Άλτμαν, το παρασκήνιο και το άγνωστο μέλλον της

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από ένα δραματικό Σαββατοκύριακο κατά το οποίο ο Άλτμαν απολύθηκε αιφνιδιαστικά από την OpenAI με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας την Παρασκευή. Ο ίδιος και ο Μπρόκμαν, ο οποίος παραιτήθηκε αμέσως μετά, βρίσκονταν σε συνομιλίες για να επανενταχθούν στην OpenAI, οι οποίες «χάλασαν» τελικά αργά την Κυριακή.

Η Microsoft, ο βασικός χρηματοδότης του OpenAI, θα «παραμείνει προσηλωμένη στη συνεργασία με το OpenAI και έχει εμπιστοσύνη στον οδικό χάρτη των προϊόντων, στην ικανότητά μας να συνεχίσουμε να καινοτομούμε», αναφέρει ο Ναντέλα στην ανάρτησή του.

Σημειώνεται ότι η OpenAI είχε ορίσει τον Έμετ Σίαρ, πρώην στέλεχος του Twitch, ως νέο προσωρινό διευθύνοντα σύμβουλο, παραμερίζοντας και τη Μίρα Μουράτι, ένα ακόμα από τα παλαιά στελέχη της OpenAI που είχε οριστεί αρχικά προσωρινή διευθύνουσα σύμβουλος μετά την απομάκρυνση του Άλτμαν. Το διοικητικό συμβούλιο είπε ότι ο Σίαρ έχει έναν «μοναδικό συνδυασμό δεξιοτήτων, τεχνογνωσίας και σχέσεων που θα οδηγήσει την OpenAI προς τα εμπρός».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης