Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού (Anadolu) μετέδωσε ότι ένας εικονολήπτης του, που εργαζόταν ως εξωτερικός συνεργάτης , έπεσε νεκρός στη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στη Λωρίδα της Γάζας.

Γάζα: Για πρώτη φορά φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια φτάνουν στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας

Πρόκειται για τον Μοντασερ αλ Σαουάφ, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρία συγγενή του είχε χάσει σε ισραηλινό βομβαρδισμό τον αδελφό του και άλλους συγγενείς του στην περιοχή Εντ Ντουρτζ της νότιας Γάζας.

Προ ημερών το ίδιο τουρκικό πρακτορείο μετέδωσε ότι ο Μοντασερ αλ Σαουάφ είχε τραυματιστεί στο πρόσωπο σε ισραηλινό βομβαρδισμό, κατά τον οποίο έχασαν τη ζωή τους μέλη της οικογένειας του, μεταξύ των οποίων και ο πατέρας του Μουσταφά αλ Σαουάφ, γνωστός δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής στη Γάζα.

«Ο Σαουάφ, ο αδελφός του Μερβάν και άλλα μέλη της οικογένειας μαρτύρησαν κατά τη διάρκεια ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στη συνοικία Εντ Ντουρτζ της νότιας Γάζας», δήλωσε ξάδελφος του δημοσιογράφου.

Αφού τραυματίστηκε σοβαρά από τον βομβαρδισμό, ο Αλ Σαουάφ χρειάστηκε να περιμένει ασθενοφόρο για περίπου μισή ώρα, πρόσθεσε. Ο Αλ Σαουάφ μεταφέρθηκε τελικά στο νοσοκομείο με ιδιωτικό όχημα, αφού δεν έφτασαν ιατρικές ομάδες.

Ο Σερντάρ Καραγκόζ , πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του πρακτορείου Αναντολού , εξέφρασε τα συλλυπητήριά του καταγγέλλοντας παράλληλα πως μέχρι σήμερα 71 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα.

«Στο Anadolu, αγωνιζόμαστε για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των συναδέλφων μας, οι οποίοι εκτελούν τα καθήκοντά τους υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στη Γάζα με μεγάλη αφοσίωση», δήλωσε ο Σ. Καραγκόζ .

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας άρχισαν και πάλι μετά απο την ανθρωπιστική παύση που διήρκεσε μια εβδομάδα και στη διάρκεια της οποίας έγινε ανταλλαγή Ισραηλινών ομήρων με Παλαιστίνιους φυλακισμένους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή