Πίστωση χρόνου προκειμένου να συνάψει συμφωνία αναδιάρθρωσης με τους πιστωτές του έλαβε η κινεζική Evergrande, μετά την απόφαση δικαστηρίου του Χονγκ Κονγκ να αποσύρει εκ νέου μια απόφαση σχετικά με το εάν ο πιο υπερχρεωμένος κατασκευαστής ακινήτων στον κόσμο πρέπει να εκκαθαριστεί.

Η διαδικασία αναβλήθηκε για τις 29 Ιανουαρίου, δήλωσε η δικαστής Linda Chan στο Ανώτατο Δικαστήριο της πόλης.

Ο κατασκευαστής κατοικιών έχει τώρα οκτώ εβδομάδες για να καταλήξει σε μια συμφωνία με τους κατόχους υπεράκτιων ομολόγων για μια από τις μεγαλύτερες αναδιαρθρώσεις της χώρας. Ο δικηγόρος της Evergrande δήλωσε τη Δευτέρα ότι εστάλη μια νέα πρόταση στις 26 Νοεμβρίου και η εταιρεία υποβάλλει αίτηση για νέα αναβολή καθώς ελπίζει να αναζητήσει περαιτέρω υποστήριξη και περισσότερη ανατροφοδότηση από τους πιστωτές.

Evergrande: Νέες αποκαλύψεις για τον πάλαι ποτέ αυτοκράτορα του real estate

«Ο αναφέρων άλλαξε τη θέση του και δεν πίεσε για την εκκαθάριση της εταιρείας, κάτι που αποτελεί έκπληξη για εμάς», είπε ο Neil McDonald, εταίρος στη δικηγορική εταιρεία Kirkland & Ellis LLP, νομικός σύμβουλος μιας ad-hoc ομάδας πιστωτών, σε συνέντευξη έξω από το δικαστήριο. Εν τω μεταξύ, η ομάδα των πιστωτών έχει «απορρίψει κατηγορηματικά» την τελευταία πρόταση που υπέβαλε η Evergrande στο δικαστήριο, πρόσθεσε.

Μετά την απόφαση για αναβολή, οι μετοχές του κατασκευαστή σημείωσαν ράλι έως και 13%.

«Ζαλίζουν» οι ζημιές

Η Evergrande ανακοίνωσε καθαρές ζημίες 476 δισ. γιουάν (66,36 δισ. δολάρια) και 105,9 δισ. γιουάν (14,76 δισ. δολάρια) για το 2021 και το 2022, αντίστοιχα, έναντι καθαρών κερδών 8,1 δισ. γιουάν το 2020.

Οι τεράστιες απώλειες προκλήθηκαν από την επιστροφή γαιών, την απομείωση ακινήτων, τις ζημίες από χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία και τα χρηματοοικονομικά έξοδα, ανέφερε. 

Οι συνολικές υποχρεώσεις της ανήλθαν σε 2,4 τρισεκατομμύρια γιουάν πέρυσι, αύξηση 23% από το 2020, ενώ το συνολικό ενεργητικό της ήταν αξίας 1,8 τρισεκατομμυρίων γιουάν, μειωμένο κατά 20%.

Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 55% σε 230,1 δισεκατομμύρια γουάν το 2022 από το 2020.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Tesla: Πόσο άτρωτο είναι το Cybertruck μπροστά στην άμμο, το χιόνι και τις ανακλήσεις
Διεθνή |

Άμμος, χιόνι και ανακλήσεις - Πόσο άτρωτο είναι το Cybertruck της Tesla

Για τον Ίλον Μασκ, ο μοναδικός σχεδιασμός του αυτοκινήτου δημιουργούσε τεράστια προβλήματα με την κλιμάκωση της παραγωγής - Δεν είναι τυχαίο πως σχολίασε: «Σκάψαμε τον δικό μας τάφο με το Cybertruck»