Σταθεροποιητικά κινούνται οι τιμές του χρυσού, καθώς αποκλιμακώνονται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων ενώ οι επενδυτές προετοιμάζονται για την ανάγνωστη των στοιχείων για την απασχόληση που θα τους δώσουν ενδείξεις για την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου αυξήθηκε κατά 0,5% στα 2.028,79 δολάρια. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ενισχύθηκαν κατά 0,5% στα 2.046,5 δολάρια.

Πετρέλαιο: Σημαντικές απώλειες της τάξης του 2,5%

Οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν σε χαμηλό τριών και πλέον μηνών.

Ο χρυσός σκαρφάλωσε στο ιστορικό υψηλό των 2.135,40 δολαρίων τη Δευτέρα, λόγω των αυξημένων στοιχημάτων για μείωση των επιτοκίων από τη Fed, πριν υποχωρήσει κατά περισσότερο από 100 δολάρια λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των μειώσεων.

Περαιτέρω κατεύθυνση θα μπορούσε να δοθεί από τα στοιχεία για τις προσλήψεις τις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, ενόψει της συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα.

«Οι έμποροι χρυσού και ασημιού κάθονται πάνω σε μια πυριτιδαποθήκη και τα στοιχεία για την απασχόληση θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν τις φλόγες … Αν και αναμένουμε ότι οι μακροοικονομικοί αντίξοοι άνεμοι θα επιβαρύνουν μεσοπρόθεσμα τις βραχυπρόθεσμες θέσεις των πολύτιμων μετάλλων, το τρέχον σκηνικό είναι ώριμο για συμπίεση», ανέφεραν οι αναλυτές της TD Securities/

Οι έμποροι τιμολογούν περίπου 60% πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων μέχρι τον Μάρτιο του επόμενου έτους, όπως έδειξε το εργαλείο FedWatch Tool της CME.

Η προσδοκία της νομισματικής χαλάρωσης είναι ο μεγαλύτερος μοχλός κίνησης του χρυσού τώρα και οι τιμές θα πρέπει να κινηθούν υψηλότερα μέσα στο επόμενο έτος, εκτιμά ο Daniel Pavilonis, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής της αγοράς στην RJO Futures, Ντάνιελ Παβιλόνις. «Η γεωπολιτική μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην κίνηση του χρυσού προς τα πάνω, για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους και το επόμενο έτο».

Το ασήμι υποχώρησε κατά 0,9% στα 23,90 δολάρια η ουγγιά και  η πλατίνα κατά 1,3% στα 887,30 δολάρια. Στον αντίποδα το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 1,2% στα 945,436 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities