Ισχυρά κέρδη σημείωσαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, οι οποίες έλαβαν σημαντική ώθηση από τα στοιχεία για την οικονομία της Αυστραλίας, αλλά και τις έρευνες επιχειρηματικού κλίματος στην Ιαπωνία.

Ο δείκτης Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 2,04% και έκλεισε στις 33.445,9 μονάδες, οδηγώντας τα κέρδη μεταξύ των μεγάλων ασιατικών δεικτών, ενώ ο Topix ενισχύθηκε 1,9% και έκλεισε την ημέρα στις 2.387,2 μονάδες.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 1,65%, κλείνοντας στις 7.178,4 μονάδες, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τις 19 Σεπτεμβρίου.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,2%, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq αναρριχήθηκε κατά 0,83%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ανέκαμψε από το χαμηλό ενός έτους και ενισχύθηκε κατά 1,06%, ενώ ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε άνοδο 0,52%, μετά από νέα χαμηλά τετραετίας την Τρίτη.

Στα μάκρο της ημέρας, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Αυστραλίας αυξήθηκε κατά 2,1% σε ετήσια βάση το τρίτο τρίμηνο, ξεπερνώντας την ανάπτυξη 1,8% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Σε τριμηνιαία βάση, το ΑΕΠ αυξήθηκε 0,2%, λόγω της αυξημένης κρατικής κατανάλωσης και των επενδύσεων κεφαλαίου κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

Παράλληλα, το επιχειρηματικό κλίμα σε μεγάλες ιαπωνικές εταιρείες βελτιώθηκε τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα του Reuters Tankan. Το Reuters ανέφερε ότι «το κλίμα βελτιώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, καθώς ο τομέας των αυτοκινήτων συνέχισε να ανακάμπτει από την έλλειψη ημιαγωγών του περασμένου έτους και τα δεινά της εφοδιαστικής αλυσίδας». Ο δείκτης κλίματος για τους κατασκευαστές ήταν +12, σε σύγκριση με το +6 τον Νοέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές