Η «δίψα» για bitcoin οδηγεί πολλούς ανθρώπους, εταιρείες και οργανισμούς στην ενεργοβόρα εξόρυξή του. Τώρα αποκαλύπτεται ότι ένα μικροσκοπικό κράτος στη μέση των Ιμαλαΐων έχει χτίσει εγκαταστάσεις για ακριβώς αυτόν τον σκοπό και μάλιστα εν κρυπτώ.

Bitcoin: Σε υψηλό 18 μηνών – Βλέπει τις 38.000 δολ.

Χρησιμοποιώντας δορυφορικές εικόνες από τα Planet Labs, Satellite Vu και Google Earth, καθώς και πηγές με γνώση των επενδύσεων κρυπτογράφησης του Μπουτάν, το Forbes είπε ότι βρήκε τις τοποθεσίες τεσσάρων εγκαταστάσεων εξόρυξης κρυπτονομισμάτων που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ποτέ.

Οι δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν μεγάλες μονάδες εξόρυξης και συστήματα ψύξης κέντρων δεδομένων κρυμμένα ανάμεσα σε πυκνά δάση και ορεινό έδαφος σε όλη τη χώρα των Ιμαλαΐων. Άλλες εικόνες δείχνουν επίσης καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος υψηλής τάσης και μετασχηματιστές που τρέχουν από τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια του Μπουτάν προς τις τοποθεσίες εξόρυξης, ανέφερε το Forbes.

Μια τοποθεσία βρισκόταν κοντά στο πέρασμα Dochula, μια ιερή περιοχή με 108 μνημεία, ενώ οι άλλες εντοπίστηκαν στην Trongsa, μια ορεινή πόλη στο κέντρο της χώρας, στο Dagana στον νότο, και σε μια περιοχή που ονομάζεται “Education City”, μια αποτυχημένη κυβερνητική εγκατάσταση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων που προοριζόταν για την αναζωογόνηση της οικονομίας.

Παρακολουθώντας τις χωματουργικές εργασίες και την κατασκευή κτιρίων, το Forbes έγραψε ότι οι εργασίες πιθανότατα ξεκίνησαν το 2020.

Η εξόρυξη Bitcoin είναι μια ενεργοβόρα διαδικασία που καταναλώνει περίπου 91 τεραβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, δηλαδή περισσότερη ενέργεια από πολλές χώρες, και οι δραστηριότητες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων του Μπουτάν έχουν αυξήσει τις εισαγωγές και τη χρήση ενέργειας της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Το βασίλειο, το οποίο έχει πουλήσει ιστορικά το πλεόνασμα υδροηλεκτρικής ενέργειας στην Ινδία, αγόρασε ηλεκτρική ενέργεια αξίας 20,7 εκατομμυρίων δολαρίων το 2023.

Ο βασιλιάς Τζιγμέ Κεσάρ Ναμγκιέλ Γουανγκτσούκ με την τέρταρτη σύζυγο του Τσερίνγκ Γιανγκντόν (οι άλλες τρεις βασιλικές σύζυγοι είναι αδερφές της)

Ο μονάρχης του Μπουτάν, ο βασιλιάς Τζιγμέ Κεσάρ Ναμγκιέλ Γουανγκτσούκ, έχει από καιρό γοητευθεί με το κρυπτονόμισμα και ελπίζει ότι θα βοηθήσει να αποτραπεί η πτώση σε οικονομική κρίση του απομακρυσμένου ορεινού κράτους με τους λιγότερους από 800.000 κατοίκους.

Το Μπουτάν –το οποίο έχει ονομαστεί το «Το τελευταίο Σάνγκρι-λα»– υπέφερε από τη μείωση του τουρισμού κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ αντιμετωπίζει επίσης αυξανόμενη ανεργία νέων και απώλεια ταλέντων που προκαλείται από τα αυξανόμενα ποσοστά μετανάστευσης.

Το Ελ Σαλβαδόρ είναι επί του παρόντος η μόνη χώρα στον κόσμο που είναι γνωστό ότι διαθέτει κρατικά ορυχεία κρυπτονομισμάτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto