Ο πόλεμος της «Τεχνητής Νοημοσύνης» καλά κρατεί και εταιρείες κολοσσοί συναγωνίζονται στην ανάπτυξη εργαλείων: εξυπνότερων, ταχύτερων και φυσικά αποδοτικότερων.

H Google, που κατά πολλούς είχε μείνει πίσω, έρχεται να δώσει απαντήσεις ανακοινώνοντας τη δημιουργία του Gemini το οποίο χαρακτηρίζει ως το «πιο ικανό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης» που έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα.

Google: Κάτι δεν πάει… καλά με τις διαφημίσεις

Μάλιστα, θέλει να πιστεύει ότι το επίτευγμά της ξεπερνά το GPT-4 του OpenAI (που χρησιμοποιείται στο Copilot της Microsoft).

Η πρώτη έκδοση του Gemini 1.0, περιλαμβάνει τρεις παραλλαγές:

  • Gemini Ultra — ένα ευρείας κλίμακας μοντέλο για εξαιρετικά πολύπλοκες εργασίες
  • Gemini Pro — ένα μοντέλο κλιμάκωσης σε ένα ευρύ φάσμα εργασιών
  • Gemini Nano — ένα μοντέλο για εργασίες σε φορητές συσκευές (π.χ. κινητά τηλέφωνα)

Το Gemini είναι ένα πολυτροπικό (multimodal) μοντέλο AI. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως μπορεί να γενικεύει και να κατανοεί απρόσκοπτα, να λειτουργεί και να συνδυάζει διαφορετικούς τύπους πληροφοριών, όπως: Κείμενο, εικόνες, ήχο, βίντεο και γλώσσες κωδικοποίησης.

Το Bard και το Pixel 8 Pro αλλάζουν

Επακόλουθο του νέου επιτεύγματος είναι το Bard chatbot της Google να ενημερώνεται από με το Gemini Pro. Σύμφωνα με τον τεχνολογικό γίγαντα αυτό θα επιτρέψει στο Bard να προσφέρει «πιο προηγμένη συλλογιστική, προγραμματισμό, κατανόηση και άλλα» στην Αγγλική γλώσσα. Στο μέλλον, η Google θα λανσάρει το Bard Advanced, χρησιμοποιώντας το μοντέλο Gemini Ultra για ακόμη πιο προηγμένες λειτουργίες.

Επίσης, θα εξοπλίσει και τα κινητά της τηλέφωνα. Οι κάτοχοι του Pixel 8 Pro θα λάβουν μια αναβάθμιση που θα προσθέσει το μοντέλο Gemini Nano στη συσκευή.

Οι προγραμματιστές θα έχουν επίσης πρόσβαση στα μοντέλα Gemini μέσω του Google AI Studio, της πλατφόρμας Vertex AI και της ενσωμάτωσης του Android OS από την επόμενη εβδομάδα.

⇒ Η Google διερευνά τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αποκτήσει έσοδα από το Gemini αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιάσει κάτι συγκεκριμένο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης

Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI