Επαφές με τις αρχές του Βιετνάμ και εταιρίες του τεχνολογικού τομέα θα έχει η NVIDIA, ο αμερικανικός γίγαντας των μικροτσιπ, αναφέρει το Reuters. Η χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, η οποία φιλοξενεί μεγάλα εργοστάσια συναρμολόγησης τσιπ, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου της Intel παγκοσμίως, προσπαθεί να επεκταθεί στον σχεδιασμό τσιπ και ενδεχομένως στην κατασκευή , καθώς οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας δημιουργούν ευκαιρίες για το Βιετνάμ σε αυτόν το στρατηγικό κλάδο.

Ημιαγωγοί: Αύξηση 20,2% για την παγκόσμια αγορά μικροτσίπ

Συγκεκριμένα, ο Τζένσεν Χουάνγκ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, θα συναντηθεί τη Δευτέρα με κρατικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους βιετναμέζικων εταιρειών για να συζητήσει τρόπους «ενίσχυσης της βιομηχανίας ημιαγωγών» στο Βιετνάμ και «την πιθανή συνεργασία της Nvidia με βιετναμέζικες εταιρείες τεχνολογίας». Μάλιστα, μια πηγή  του κλάδου, που γνωρίζει τις προετοιμασίες της συνάντησης,  δήλωσε ότι η Nvidia αναμένεται να συμφωνήσει με τουλάχιστον μια βιετναμέζικη εταιρία για μεταφοράς τεχνολογίας.

Η Nvidia, η οποία κατασκευάζει τσιπ τεχνητής νοημοσύνης και μονάδες επεξεργασίας γραφικών, έχει ήδη συνεργαστεί με κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας του Βιετνάμ για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης στις βιομηχανίες cloud, τις αυτοκινητοβιομηχανίας και για τις επιχειρήσεις του τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, όπως προκύπτει από έγγραφο που δημοσίευσε ο Λευκός Οίκος τον Σεπτέμβριο, όταν η Ουάσιγκτον αναβάθμισε τις διπλωματικές σχέσεις με το Βιετνάμ.

Μεταξύ των εταιριών που θα πάρουν μέρος στις συναντήσεις με τη Nvidia περιλαμβάνεται η FPT , ένας όμιλος με δραστηριότητα στην τεχνολογία και τις τηλεπικοινωνιες με έδρα το Βιετνάμ , η Vingroup, η μητρική εταιρεία του κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων VinFast και η κρατική Viettel, οι εκπρόσωποι των οποίων αρνήθηκαν να σχολιάσουν οποιαδήποτε πιθανή συμφωνία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή