Pfizer: Εγκρίθηκε η εξαγορά, ύψους 43 δισ. δολαρίων της Seagen

Μετά τη συμφωνία για τη δωρεά των δικαιωμάτων του αντικαρκινικού φαρμάκου Bavencio

Pfizer: Εγκρίθηκε η εξαγορά, ύψους 43 δισ. δολαρίων της Seagen

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του ot.gr στην Google

Τα δικαιώματα από τις πωλήσεις του αντικαρκινικού φαρμάκου Bavencio, συμφώνησε να δωρίσει η Pfizer σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των αμερικανικών αντιμονοπωλιακών ρυθμιστικών αρχών που σχετίζονται με τη συμφωνία , ύψους 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της Seagen.

Στα δικαστήρια η Pfizer: Μηνύει Ουγγαρία και Πολωνία για οφειλές του εμβολίου

Ειδικότερα, η εταιρία έκανε γνωστό την Τρίτη ότι αναμένει να κλείσει τη συμφωνία ύψους 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της εταιρείας παραγωγής αντικαρκινικών φαρμάκων Seagen αργότερα αυτή την εβδομάδα και πως σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα νέο τμήμα ογκολογίας στις αρχές του επόμενου έτους. Ο Chris Boshoff, ο οποίος σήμερα διευθύνει την έρευνα και ανάπτυξη για τον καρκίνο στη Pfizer, θα ηγηθεί του νέου τμήματος ογκολογίας και θα αναφέρεται απευθείας στον διευθύνοντα σύμβουλο Albert Bourla.

Η εξαγορά ανακοινώθηκε τον Μάρτιο, καθώς η Pfizer προετοιμάζεται για την απότομη πτώση των πωλήσεων των προϊόντων COVID. Σημειώνεται πως το Bavencio απέφερε πωλήσεις ύψους 271 εκατομμυρίων δολαρίων για την Pfizer το 2022.

Μείωση εσόδων και οργανωτικές αλλαγές

Τον Οκτώβριο, η Pfizer μείωσε τις προβλέψεις για τα έσοδά της για το σύνολο του έτους κατά 13% και δήλωσε ότι θα περικόψει θέσεις εργασίας και δαπάνες αξίας 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων λόγω των χαμηλότερων του αναμενόμενου πωλήσεων του εμβολίου και της θεραπείας COVID-19.

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα αποκαλύψει την πρόβλεψή της για το 2024 και θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη σχετικά με τη νέα δομή της την Τετάρτη.

Η Pfizer ανακοίνωσε ότι έχει πλέον λάβει όλες τις ρυθμιστικές εγκρίσεις για να κλείσει τη συμφωνία την Πέμπτη, περίπου 9 μήνες μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς. Ακόμη, πρόσθεσε ότι θα δημιουργήσει μια ξεχωριστή επιχείρηση φαρμάκων για τον καρκίνο και θα χωρίσει την υπόλοιπη εμπορική της δραστηριότητα σε δύο τμήματα, το ένα με επίκεντρο τις Ηνωμένες Πολιτείες και το άλλο με επίκεντρο τον υπόλοιπο κόσμο.

Η γνωστή φαρμακοβιομηχανία είπε ότι θα δωρίσει τα δικαιώματα για το φάρμακο ανοσοθεραπείας Bavencio στην Αμερικανική Ένωση για την Έρευνα του Καρκίνου.

OT Originals
Περισσότερα από World

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Cookies