Τα δικαιώματα από τις πωλήσεις του αντικαρκινικού φαρμάκου Bavencio, συμφώνησε να δωρίσει η Pfizer σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των αμερικανικών αντιμονοπωλιακών ρυθμιστικών αρχών που σχετίζονται με τη συμφωνία , ύψους 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της Seagen.

Στα δικαστήρια η Pfizer: Μηνύει Ουγγαρία και Πολωνία για οφειλές του εμβολίου

Ειδικότερα, η εταιρία έκανε γνωστό την Τρίτη ότι αναμένει να κλείσει τη συμφωνία ύψους 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της εταιρείας παραγωγής αντικαρκινικών φαρμάκων Seagen αργότερα αυτή την εβδομάδα και πως σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα νέο τμήμα ογκολογίας στις αρχές του επόμενου έτους. Ο Chris Boshoff, ο οποίος σήμερα διευθύνει την έρευνα και ανάπτυξη για τον καρκίνο στη Pfizer, θα ηγηθεί του νέου τμήματος ογκολογίας και θα αναφέρεται απευθείας στον διευθύνοντα σύμβουλο Albert Bourla.

Η εξαγορά ανακοινώθηκε τον Μάρτιο, καθώς η Pfizer προετοιμάζεται για την απότομη πτώση των πωλήσεων των προϊόντων COVID. Σημειώνεται πως το Bavencio απέφερε πωλήσεις ύψους 271 εκατομμυρίων δολαρίων για την Pfizer το 2022.

Μείωση εσόδων και οργανωτικές αλλαγές

Τον Οκτώβριο, η Pfizer μείωσε τις προβλέψεις για τα έσοδά της για το σύνολο του έτους κατά 13% και δήλωσε ότι θα περικόψει θέσεις εργασίας και δαπάνες αξίας 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων λόγω των χαμηλότερων του αναμενόμενου πωλήσεων του εμβολίου και της θεραπείας COVID-19.

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα αποκαλύψει την πρόβλεψή της για το 2024 και θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη σχετικά με τη νέα δομή της την Τετάρτη.

Η Pfizer ανακοίνωσε ότι έχει πλέον λάβει όλες τις ρυθμιστικές εγκρίσεις για να κλείσει τη συμφωνία την Πέμπτη, περίπου 9 μήνες μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς. Ακόμη, πρόσθεσε ότι θα δημιουργήσει μια ξεχωριστή επιχείρηση φαρμάκων για τον καρκίνο και θα χωρίσει την υπόλοιπη εμπορική της δραστηριότητα σε δύο τμήματα, το ένα με επίκεντρο τις Ηνωμένες Πολιτείες και το άλλο με επίκεντρο τον υπόλοιπο κόσμο.

Η γνωστή φαρμακοβιομηχανία είπε ότι θα δωρίσει τα δικαιώματα για το φάρμακο ανοσοθεραπείας Bavencio στην Αμερικανική Ένωση για την Έρευνα του Καρκίνου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή