Διευρύνει τα κέρδη του ο χρυσός καθώς η υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων καθιστούν τον χρυσό πιο ελκυστική επενδυτική επιλογή. Οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για να σχηματίσουν μια εικόνα για τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής.

Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,2% και διαμορφώθηκε στα 1.982,49 δολάρια ανά ουγγιά. Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης  σημείωσαν άνοδο 0,2% στα 1.997,70 δολάρια.

Wall Street: Εν αναμονή της Fed

Οι αποδόσεις των 10ετών ανερικανικών ομολόγων  υποχώρησαν περαιτέρω μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό. Στους 12 μήνες έως τον Νοέμβριο, οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,9% μετά από άνοδο 1,2% τον Οκτώβριο.

Τα στοιχεία για τον Δείκτη Τιμών Παραγωγού ήταν ελαφρώς χαμηλότερα από το αναμενόμενο και οι έμποροι μεταφέρουν γρήγορα την εστίαση στη δήλωση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς  σήμερα το απόγευμα από τον πρόεδρο της Fed  Τζερόμ Πάουελ, εξηγεί στο Reuters ο ανώτερος αναλυτής της Kitco Metals, Τζιμ Γούκοφ. «Η αγορά αναμένει ότι ο Πάουελ στη συνέντευξη Τύπου θα υποδείξει ότι η Fed θα παραμείνει σε εγρήγορση για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, κάτι που άλλοι traders στο παρελθόν έχουν αποκαλέσει ένα είδος γερακίσιας παύσης» πρόσθεσε.

Η Fed αναμένεται να αφήσει τα επιτόκια αμετάβλητα στο 5,25%-5,50%, με το εργαλείο FedWatch Tool της CME να τιμολογεί περίπου 79% πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων τον Μάιο.

«Το κλειδί θα είναι η διάμεση τελεία της Fed για το 2024. Η αγορά θέλει τρεις μειώσεις, δεν νομίζω ότι θα το πετύχει αυτό. Αλλά, βλέπω μια αναπήδηση για τα πολύτιμα μέταλλα, δεδομένης της πρόσφατης πτώσης, εκτός εάν η Fed είναι πραγματικά γερακίσια» τονίζει ο ανεξάρτητος έμπορος μετάλλων με έδρα τη Νέα Υόρκη, Τάι Γόνγκ

Τα χαμηλότερα επιτόκια αυξάνουν την ελκυστικότητα της διακράτησης χρυσού.

Η πορεία του χρυσού θα μπορούσε επίσης να επηρεαστεί από τις συνεδριάσεις πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Αγγλίας την Πέμπτη.

Το ασήμι διολίσθησε κατά 0,7% στα 22,60 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα  κατά 0,3% στα 926,51 δολάρια και το παλλάδιο κατά 0,2% στα 977,39 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities