Με μικρές διακυμάνσεις κινείται σήμερα η Wall Street, αναμένοντας την απόφαση πολιτικής της Federal Reserve, αλλά κυρίως τις δηλώσεις του επικεφαλής της Jerome Powell, προκειμένου να διαγνώσει τις προθέσεις στο μέτωπο των επιτοκίων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,03% στις 36.567 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,12% στις 4.649 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,36% στις 14.585 μονάδες.

Πετρέλαιο: Ανοδικά κινούνται οι τιμές του

Σε επίπεδο τίτλων, η Pfizer υποχωρεί κατά 7,4% μετά την έκδοση καθοδήγησης για ολόκληρο το έτος. Η εταιρεία αναμένει ότι τα έσοδα θα κυμαίνονται μεταξύ 58,5 και 61,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς θα υπάρξει αντίκτυπος στα κέρδη από την εξαγορά της Seagen, μιας εταιρείας βιοτεχνολογίας που επικεντρώνεται στον καρκίνο.

Η Fed αναμένεται να διατηρήσει το επιτόκιο της σταθερό στο εύρος 5,25%-5,5%, αλλά υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα μιας πιθανής μείωσης των επιτοκίων. Ο πρόεδρος Jerome Powell αναμένεται επίσης να επαναλάβει τη δέσμευσή του για μείωση του πληθωρισμού στη συνέντευξη Τύπου του. Ήδη, το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME δείχνει ότι οι αγορές τιμολογούν ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια την προσεχή Άνοιξη.

Αλλά αυτό είναι ένα σενάριο που ο Powell μπορεί να επιλέξει να μην επιβεβαιώσει ειδικά καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων υποχωρούν. «Μπορεί να υπαινιχθεί ότι θα υπάρξει κάποια χαλάρωση», εκτίμησε η Liz Ann Sonders, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στην Charles Schwab. «Αλλά σε αυτό που πρέπει να επικεντρωθούν οι αγορές είναι εάν μετακινηθεί από την άποψη ότι η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων οφείλεται κατά ένα μέρος στη σύσφιγξη της Fed», πρόσθεσε Sonders.

Πάντως, ένα ακόμη μέγεθος που ανέμενε η Wall Street ήταν αυτό των τιμών παραγωγού, οι οποίες εν τέλει παρέμειναν αμετάβλητες τον Νοέμβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με έκθεση του Bureau of Labor Statistics. Εν τω μεταξύ, ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού εξαιρουμένων των τροφίμων, της ενέργειας και των εμπορικών υπηρεσιών αυξήθηκε κατά 0,1% από τον Οκτώβριο. Ο PPI αυξήθηκε κατά 0,9% τον Νοέμβριο σε ετήσια βάση και ο PPI εξαιρουμένων των τροφίμων, της ενέργειας και των εμπορικών υπηρεσιών αυξήθηκε κατά 2,5% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street