Σε προκαταρκτικές συνομιλίες για πιθανή συγχώνευση βρίσκονται οι Warner Bros. Discovery και Paramount Global, συνδυάζοντας δυνητικά δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες μέσων ενημέρωσης στον κόσμο, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg.

Ο David Zaslav, διευθύνων σύμβουλος της Warner Bros. Discovery συναντήθηκε με τον Bob Bakish, τον ομόλογό του στην Paramount Global, την Τρίτη στη Νέα Υόρκη για να συζητήσουν μια πιθανή συμφωνία. Μίλησε επίσης με την πρόεδρο της Paramount, Shari Redstone, η οικογενειακή εταιρεία της οποίας κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο της Paramount, ιδιοκτήτριας του CBS και άλλων τηλεοπτικών ιδιοκτησιών.

Barbie: Το επιχειρηματικό μοντέλο που εφαρμόστηκε και στο παρελθόν

Ένας συνδυασμός των εταιρειών θα ένωνε δύο κολοσσούς του Χόλιγουντ, συμπεριλαμβανομένων των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών στούντιο Paramount και Warner Bros. και θα έβαζε μια σειρά από συνδρομητικούς τηλεοπτικούς και ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, όπως το HBO και το CBS, κάτω από μια ενιαία στέγη.

Ρυθμιστικά εμπόδια

Μια συγχώνευση των δύο μεγάλων εταιρειών μέσων ενημέρωσης θα αντιμετώπιζε ωστόσο αρκετά ρυθμιστικά εμπόδια, όπως ήδη έχει συμβεί υπό την κυβέρνηση Biden. Σύμφωνα με τους αναλυτές του κλάδου, τα στελέχη της Warner Bros. Εκτιμούν ότι θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν μια τέτοια συγχώνευση επειδή η εταιρεία τους δεν κατέχει ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο, όπως το CBS της Paramount.

Επίσης, θα αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα του κλάδου, καθώς οι καταναλωτές εγκαταλείπουν τις συνδρομές καλωδιακής τηλεόρασης υπέρ μιας νέας γενιάς υπηρεσιών streaming. Οι επιχειρήσεις streaming είναι ακριβές στη λειτουργία τους και δεν έχουν αντισταθμίσει τη συρρίκνωση των κερδών των παραδοσιακών δικτύων. Το κόστος προγραμματισμού, ιδίως για τα αθλητικά, έχει κλιμακωθεί όμως.

Στρατηγικές λύσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Bloomberg, τα στελέχη της Paramount είναι πιο ανοιχτά σε στρατηγικές εναλλακτικές λύσεις, όπως μια συμμαχία με έναν άλλο γίγαντα των μέσων ενημέρωσης, ή ακόμη και μια πώληση σε έναν αγοραστή ιδιωτικών κεφαλαίων ή μια εταιρεία τεχνολογίας.

Η Paramount έχει ήδη πουλήσει μη βασικά περιουσιακά στοιχεία, όπως τα ακίνητά της και την εκδοτική επιχείρηση Simon & Schuster. Το Bloomberg News ανέφερε ότι η εταιρεία διεξάγει και πάλι συνομιλίες για την πώληση του δικτύου Black Entertainment Television.

Η Paramount ελέγχεται από την οικογένεια Redstone, η οποία κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών μέσω της National Amusements, μιας οικογενειακής εταιρείας χαρτοφυλακίου. Η Shari Redstone έχει επίσης πραγματοποιήσει συζητήσεις σχετικά με την πώληση του μεριδίου της οικογένειάς της στην Paramount με τον παραγωγό ταινιών David Ellison και την RedBird Capital Partners.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus