Δωρεά αξίας 15 εκατ. δολαρίων προσέφερε η αμερικανική εταιρεία κατασκευής τσιπ Nvidia και οι υπάλληλοί της σε ισραηλινές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που υποστηρίζουν τους αμάχους που πλήττονται από τον πόλεμο του Ισραήλ με την παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση Χαμάς.

Χιλιάδες εργαζόμενοι από περισσότερες από 30 χώρες δώρισαν συνολικά 5 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία η εταιρεία συμπλήρωσε και διπλασίασε σε 10 εκατομμύρια δολάρια στο πλαίσιο του ειδικού προγράμματος που θεσπίστηκε για να βοηθήσει όσους έχουν πληγεί από τον πόλεμο, ανακοίνωσε η Nvidia.

NVIDIA: Σε αναζήτηση συνεργατών για ημιαγωγούς στο Βιετνάμ

Πρόκεται για το μεγαλύτερο ανθρωπιστικό έρανο στην 30χρονη ιστορία της εταιρείας.

«Είμαστε υπερήφανοι που βλέπουμε μια τόσο ευρεία υποστήριξη από τις οικογένειες της Nvidia στο Ισραήλ και σε όλο τον κόσμο και είμαστε ευγνώμονες για τις προσευχές και την ελπίδα τους για την επιστροφή του συναδέλφου μας Avinatan Or και των άλλων ομήρων από την αιχμαλωσία της Χαμάς», δήλωσε ο Gideon Rosenberg, αναπληρωτής γενικός σύμβουλος της Nvidia.

«Μας εμπνέει πραγματικά η γνήσια φροντίδα των εργαζομένων μας σε όλο τον κόσμο»

Εργαζόμενος της Nvidia στους ομήρους της Χαμάς

Ο 30χρονος Or είναι μηχανικός στην Nvidia από τον Απρίλιο του 2022, σύμφωνα με τη σελίδα του στο LinkedIn. Συνελήφθη από τη Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ Nova στις 7 Οκτωβρίου μαζί με τη φίλη του Νόα Αργκαμάνι και περίπου 240 άλλους, ορισμένοι από τους οποίους έχουν έκτοτε αφεθεί ελεύθεροι.

Η Nvidia δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι επέλεξαν να κάνουν δωρεές σε οργανώσεις στην περιοχή, όπως το Asor Fund (JGive), οι Αμερικανοί φίλοι του Magen David Adom, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, οι Φίλοι της United Hatzalah, η IsraAID (ΗΠΑ) Global Humanitarian Assistance, η Jewish Agency for Israel, η World Central Kitchen και η Zaka.

Η Nvidia ανακοίνωσε επίσης ότι δώρισε εκατοντάδες υπολογιστές σε οικογένειες που εκκενώθηκαν από το βόρειο και νότιο Ισραήλ και παρείχε χιλιάδες ζεστά γεύματα από την καφετέρια των γραφείων της στο Yokneam.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή