Εμείς οι… κοινοί θνητοί μπορεί να είμαστε πανευτυχείς εάν κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο μάς περιμένουν δύο εισιτήρια για μια θεατρική παράσταση, μια κράτηση σε ένα ωραίο εστιατόριο που τα οικονομικά μας δεν μας επιτρέπουν να πάμε οποιαδήποτε άλλη στιγμή μέσα στον χρόνο, ένα μάλλινο πουλόβερ ή ένα άρωμα.

Αυτά… εμείς. Οι πολλοί… Η «πλέμπα»…

Είναι όμως και εκείνοι που –όχι ακριβώς κάτω από το δέντρο- αυτά τα έχουν για… πρωινό. Εκείνοι που δεν θα συγκινούνταν με τίποτα λιγότερο από μια γνήσια Birkins της Hermes, ένα κτήμα στην Τοσκάνη ή ένα εισιτήριο για μια βόλτα στο διάστημα.

Χριστούγεννα: Πόσο «πράσινο» είναι το δέντρο σας;

Μια πρόσφατη έρευνα της Statista διαπίστωσε ότι τα χρήματα, ένα πουλόβερ, ένα άρωμα και ένα smartphone είναι από τα πιο επιθυμητά δώρα φέτος τα Χριστούγεννα στις ΗΠΑ.

Προφανώς, σε ένα άλλο σύμπαν, αυτό των υπερπλουσίων, όπως του Γουόρεν Μπάφετ, ο οποίος κάτω από το δέντρο έβαλε από μια επιταγή αξίας 10.000 δολαρίων για κάθε ένα μέλος της οικογένειάς του, τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά.

«Το πιο εκπληκτικό πράγμα με τους δισεκατομμυριούχους είναι ότι δεν έχουν προϋπολογισμό», δήλωσε η Nicole Pollard Beyme, ιδρύτρια της εταιρείας πολυτελών ειδών LalaLuxe, η οποία προμηθεύει αποκλειστικά δώρα για τους πελάτες της.

Το Business Insider μίλησε επίσης με τον Winston Chesterfield, ιδρυτή της Barton, μιας εταιρείας συμβούλων που επικεντρώνεται στην πολυτέλεια και στους πλούσιους, και την Elizabeth Brown, διευθύντρια πελατών στο Knightsbridge Circle, εταιρεία ταξιδιών και lifestyle, οι οποίοι μπορούν να μας δώσουν μια ιδέα για τα δώρα που ανταλλάσσουν οι πλούσιοι μεταξύ τους.

Οι απαντήσεις κυμαίνονται: από ένα πιάνο Steinway μέχρι μια βίλα 5 εκατ. δολαρίων.

Ιδού μια ενδιαφέρουσα λίστα στα δώρα που δίνει και παίρνει το 0,001% του παγκόσμιου πληθυσμού φέτος.

Το πιάνο (όχι οποιοδήποτε πιάνο)

Τελευταία, λένε οι επαγγελματίες που κινούνται κοντά στα υψηλά εισοδήματα, διαφαίνεται μια αυξημένη τάση να κάνουν δώρο πιάνα. Όχι οποιοδήποτε πιάνο, αλλά ένα πιάνο με ουρά, που μπορεί να κοστίζει πολλές χιλιάδες δολάρια (ή ευρώ). Και δεν θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση ο αποδέκτης του δώρου να παίζει, συχνά αρκεί να ταιριάζει με τη διακόσμηση του χώρου του και να είναι ένα κομμάτι μεγάλης αξίας, όπως εξηγούν οι ίδιοι!

«Οι πελάτες μας εκτιμούν τα καλύτερα πράγματα στη ζωή, συμπεριλαμβανομένης της εξαιρετικής δεξιοτεχνίας», λέει χαρακτηριστικά ο Μπράουν, «και ένα πιάνο μπορεί συχνά να είναι το επίκεντρο ενός δωματίου.

Η Hermès Birkin

Είναι ίσως ο πιο ακριβός τύπος τσάντας στον κόσμο. Με τη φθηνότερη στα 9.000 δολάρια, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι είναι ένα δημοφιλές δώρο για όσους έχουν εκλεπτυσμένα και ακριβά γούστα.

Ένας πελάτης του Chesterfield χαρίζει στη σύζυγό του μια νέα τσάντα Hermès κάθε χρόνο και με το χρώμα της συνδυάζει όλα τα υπόλοιπα δώρα που της προσφέρει. Για παράδειγμα, μια κόκκινη τσάντα θα πλαισιώνεται από κόκκινα δώρα πολυτελείας.

Ένας από τους πελάτες της Pollard Bayme ζήτησε μια σπάνια Himalayan Birkin με διαμαντένιες λεπτομέρειες για να την δωρίσει. Η τσάντα, κατασκευασμένη από δέρμα κροκόδειλου, εκτιμήθηκε στα 750.000 δολάρια και η παράδοσή της στον πελάτη απαιτούσε ασφαλιστική κάλυψη.

Ταξίδι στο Διάστημα

Ακολουθώντας τα βήματα δισεκατομμυριούχων όπως ο Τζεφ Μπέζος και ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, δύο από τους πελάτες της Pollard Beyme , αυτές τις γιορτές θα ταξιδέψουν στο Διάστημα και μάλιστα το δώρο περιλαμβάνει και εκπαίδευση από αστροναύτες της NASA.

Ένα καταφύγιο ευεξίας

Ενώ άλλα δώρα σε αυτήν τη λίστα αποδεικνύουν ότι η ακραία χλιδή δεν έχει τελειώσει, ο Chesterfield είπε ότι πολλοί υπερπλούσιοι προτιμούν να προσφέρουν το δώρο μιας εμπειρίας αντί για κοσμήματα ή αυτοκίνητα.

Προσφέρουν ταξιδιωτικές εμπειρίες, ειδικά καταφύγια ευεξίας, όπως ένα ταξίδι με ποδήλατο στη Μαγιόρκα ή μια εβδομάδα στο Vivamayr Spa της Αυστρίας.

Φυσικά, παρόλο που αυτά τα δώρα δεν φέρουν ονόματα υψηλών σχεδιαστών ή πολύτιμους λίθους, παραμένουν πολύ μεγάλης οικονομικής αξίας. Για παράδειγμα, οι εκδρομές με ποδήλατο ξεκινούν από 5.999 δολάρια, ενώ η διαμονή στο Vivamayr ξεκινάει από 2.500 δολάρια.

Και για να είναι πραγματικά ολοκληρωμένο το δώρο, μπορεί ωραιότατα να συνοδεύεται από… λεπτομέρειες όπως ένα αντιανεμικό Loro Piana 3.450 δολαρίων ή ένα μπουφάν σκι Moncler 2.000 δολαρίων.

Ένας αμπελώνας στην Τοσκάνη (μαζί με το σπίτι, εννοείται)

«Τελικά μπορεί να έχεις αρκετές τσάντες, αρκετά κοσμήματα, αρκετά πράγματα και δεν τελειώνουν ποτέ. Αλλά υπάρχει πάντα η επιθυμία για [καλό] φαγητό», λέει ο Chesterfield.

Και ενώ το παλαιωμένο βαλσάμικο ξίδι από την Ιταλία -ένα μπουκάλι μπορεί να κοστίσει εκατοντάδες δολάρια- μπορεί να είναι ένα δώρο που θα εκτιμηθεί, όσοι θέλουν να κάνουν ένα βήμα παραπέρα μπορούν να προσθέσουν μια εμπειρία: από έναν βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ στο σπίτι.

Μαθήματα μαγειρικής και δείπνο, για παράδειγμα, ή ένα γεύμα δέκα πιάτων σε ένα απρόσιτο εστιατόριο ή ακόμη τα εισιτήρια για τα Golden Vines, τα Όσκαρ κρασιού, προς 13.000 ευρώ το ένα, είναι ένα δημοφιλές δώρο για πλούσιους φίλους του καλού κρασιού.

Για άλλους, οι οποίοι θέλουν να ευχαριστήσουν τον άνθρωπό τους που είναι λάτρης του καλού κρασιού, ένας αμπελώνας στην Τοσκάνη μπορεί να είναι το τέλειο δώρο!

Ένας αμπελώνας στην Τοσκάνη μπορεί να γίνει δικός σας με μόλις… 5 εκατομμύρια δολάρια. Ευγενική προσφορά του Knightsbridge Circle.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή