
«Όταν σκεφτείτε το 2023, πώς θα το θυμηθείτε;» Αυτό το ερώτημα θέτει ο Μπιλ Γκέιτς, στον απολογισμό του για τη χρονιά που τελειώνει, ο οποίος έχει πολλά προσωπικά στοιχεία.
«Για μένα, αυτή θα είναι πάντα η χρονιά που έγινα παππούς. Θα είναι η χρονιά που πέρασα πολύ πολύτιμο χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα—είτε στο γήπεδο pickleball είτε σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι των Settlers of Catan. Και το 2023 σηματοδότησε την πρώτη φορά που χρησιμοποίησα την τεχνητή νοημοσύνη για δουλειά και άλλους σοβαρούς λόγους, όχι μόνο για να μπερδεύω και να δημιουργήσω στίχους τραγουδιών παρωδίας για τους φίλους μου», γράφει στην προσωπική του ιστοσελίδα.
Σύμφωνα με τον Γκέιτς, η φετινή χρονιά μας μας έδωσε μια γεύση για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα διαμορφώσει το μέλλον και καθώς το 2023 πλησιάζει στο τέλος του, «σκέφτομαι περισσότερο από ποτέ τον κόσμο που θα κληρονομήσουν οι σημερινοί νέοι».
Θυμίζει ότι στην περσινή επιστολή , έγραψε για το πώς η προοπτική να γίνει παππούς τον έκανε να σκεφτεί τον κόσμο στον οποίο θα γεννηθεί η εγγονή του. Τώρα σκέφτεται περισσότερο τον κόσμο που θα κληρονομήσει και πώς θα είναι σε δεκαετίες από τώρα, όταν η γενιά της είναι επικεφαλής.
Εργαλεία
Μπορώ να αρχίσω να το φαντάζομαι, γράφει: τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσει, τους τρόπους με τους οποίους θα διατηρεί επαφή με τους αγαπημένους της, τα προβλήματα που θα βοηθήσουν στην επίλυση αυτών των καινοτομιών. Τώρα έχουμε μια καλύτερη αντίληψη για το τι είδους εργασίες θα μπορεί να κάνει το AI από μόνο του και σε ποιες θα χρησιμεύσει ως copilot. Και είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της πρόσβασης στην εκπαίδευση, την ψυχική υγεία και πολλά άλλα. «Με παρακινεί να βεβαιωθώ ότι αυτή η τεχνολογία συμβάλλει στη μείωση των απαίσιων ανισοτήτων που βλέπουμε σε όλο τον κόσμο. Πάντα πίστευα ακράδαντα στη δύναμη της καινοτομίας να προσφέρει σε κάθε παιδί ίσες ευκαιρίες να επιβιώσει και να ευδοκιμήσει. Το AI δεν αποτελεί εξαίρεση».
«Τα πρώτα χρόνια μιας νέας εποχής χαρακτηρίζονται συχνά από πολλές αλλαγές. Εάν είστε αρκετά μεγάλοι για να θυμάστε, σκεφτείτε την αρχή του Διαδικτύου. Στην αρχή, πιθανότατα δεν ήξερες πολλά άτομα που το χρησιμοποιούσαν. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, έγινε πιο συνηθισμένο μέχρι που, μια μέρα, συνειδητοποιήσατε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είχαν διευθύνσεις email, αγόραζαν πράγματα στο διαδίκτυο και χρησιμοποιούσαν μηχανές αναζήτησης για να απαντήσουν στις ερωτήσεις τους».

Προετοιμασία για το 2024
Αφού αναλύει τις σκέψεις του για διάφορα ζητήματα ο Γκέιτς γράφει και για τη νέα χρονιά. «Σκέφτομαι πολύ τον τελευταίο καιρό τον φίλο μου Chuck Feeney , ο οποίος πέθανε τον Οκτώβριο. Ήταν ένας τεράστιος υποστηρικτής αυτού που αποκαλούσε «να δίνεις όσο ζεις». Καθώς άλλος ένας χρόνος πλησιάζει στο τέλος του, βρίσκομαι να σκέφτομαι τι σημαίνει να ενσωματώνεις πραγματικά αυτή την ιδέα».
«Για μένα, σημαίνει να κάνω συνεχώς μια ερώτηση στον εαυτό μου: Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω τον πλούτο μου για να κάνω το καλύτερο για τους περισσότερους ανθρώπους, τώρα και στο μέλλον; Μερικές φορές η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Όταν δεν είναι, απευθύνομαι στους λαμπρούς συναδέλφους, την οικογένεια και τους φίλους μου, οι οποίοι, τις περισσότερες φορές, μπορούν να παρέχουν την προοπτική, την ηθική σαφήνεια και τα δεδομένα που χρειάζονται για να γίνει η σωστή επιλογή» τονίζει.
«Ήταν ιδιαίτερη χαρά να βλέπω τα παιδιά μου να μεγαλώνουν και να γίνονται ανεκτίμητες πηγές σοφίας από μόνες τους. Ένα από τα κυριότερα σημεία της χρονιάς μου ήταν να μοιράστηκα τη σκηνή με τη Φοίβη, τη νεότερη μου, στην εκδήλωση Goalkeepers του ιδρύματος. Μπορώ πάντα να βασίζομαι και στα τρία παιδιά μου για να με ενημερώνουν για το πώς βλέπουν οι νέοι τον κόσμο—και για τις τελευταίες τάσεις του TikTok» υπογραμμίζει και συνεχίζει: «Μου άρεσε πολύ να παρακολουθώ την κόρη μου Φοίβη να συντονίζει ένα πάνελ για την ισότητα των φύλων στην εκδήλωση του ιδρύματος Goalkeepers φέτος».
«Ανυπομονώ να περάσω τις διακοπές μαζί τους και να επαναφορτιστώ λίγο. Όταν ήμουν στην ηλικία των παιδιών μου, δεν πίστευα σε διακοπές ή Σαββατοκύριακα. Αλλά καθώς μεγάλωσα —και ειδικά από τότε που έγινα πατέρας— συνειδητοποίησα ότι η ζωή έχει περισσότερα από τη δουλειά. Ελπίζω να μπορέσετε να αφιερώσετε λίγο χρόνο αυτές τις γιορτές για να διασκεδάσετε και να χαλαρώσετε πριν βουτήξουμε στο 2024».


Latest News

Ένα δαχτυλίδι για τον Πάπα Φραγκίσκο - Πώς έσπασε ακόμη μια παράδοση αιώνων
Τι συμβολίζει το «Δαχτυλίδι του Ψαρά» του Πάπα Φραγκίσκου και γιατί θα καταστραφεί μετά το θάνατό του

Έρευνα για τον θάνατο ναυτικού στο λιμάνι της Πάτρας
Για τον σκοπό αυτό μεταβαίνει στην Πάτρα, κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του συμβάντος

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές