(Ένα γράμμα, που παίζει τον ρόλο ουσιαστικού) ένα τρομακτικό είδος διαδικτυακής βραδιάς ανοιχτού μικροφώνου, που ανήκει και κυριαρχείται από τον Ίλον Μασκ

Ένα από τα (πολλά) τρελά πράγματα σε αυτό είναι ότι δεν είναι καν μια πραγματική λέξη. Και όμως, στις 23 Ιουλίου, μας επιβλήθηκε ως μία [λέξη], όταν ο Ίλον Μασκ ανακοίνωσε ξαφνικά ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που είχε αγοράσει τον προηγούμενο χρόνο ονομαζόταν πλέον X. Ένα νέο ασπρόμαυρο λογότυπο , σχεδιασμένο από έναν θαυμαστή, εμφανίστηκε στις γραμμές σελιδοδεικτών και στη συλλογική μας συνείδηση.

Το 2013, το Αγγλικό Λεξικό της Οξφόρδης (OED) έσπασε το πρωτόκολλο όταν πρόσθεσε το «tweet» στις αγιασμένες σελίδες του, παρά το γεγονός ότι η χρήση της λέξης υπήρχε για λιγότερο από 10 χρόνια. Ωστόσο, σε διάστημα μιας δεκαετίας, ένας νεολογισμός έγινε παλαιολογισμός.

Το Twitter όπως ξέραμε είναι επίσημα νεκρό. Και μαζί του έχει φύγει όχι μόνο το γνωστό λογότυπο του πουλιού, αλλά και ένα σωρό λεξιλόγια στο Twitter: το tweet έχει γίνει η πλέον γενική «ανάρτηση». Πάει, επίσης, το retweet και το quote-tweet. Οι αναλυτές είπαν ότι ο Μασκ είχε εξαλείψει έως και 20 δισεκατομμύρια δολάρια από την αξία του Brand μέσα σε μια νύχτα.

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι το πρώτο από τα μωρά του Μασκ που χρησιμοποιεί το γράμμα. Το έχει χρησιμοποιήσει ως όνομα για διάφορα επιχειρηματικά εγχειρήματα – με πιο αξιοσημείωτη την X.com, μια διαδικτυακή τράπεζα που συνίδρυσε το 1999 που αργότερα συγχωνεύτηκε με μια άλλη εταιρεία για να γίνει PayPal – καθώς και για το πρώτο του παιδί με την πρώην φίλη του Grimes.

Θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε ένα ομόφωνο του γράμματος ως μια εύστοχη περιγραφή αυτών που κάποτε ήταν οι μεγαλύτεροι διαφημιστές της πλατφόρμας: ex (πρώην) Εταιρικοί γίγαντες όπως η Apple, η Disney και η IBM την εγκατέλειψαν αφού ο Μασκ ενέκρινε μια αντισημιτική ανάρτηση τον περασμένο μήνα. Αργότερα ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι είχε παρερμηνευτεί, αν και είπε επίσης στους πρώην (ex) ότι θα μπορούσαν να πάνε να «γα%&@θούν».

Οπότε η πλατφόρμα συνεχίζει. Με τον Μασκ στο τιμόνι της, δεν μπορούμε να πούμε πού θα είναι σε ένα χρόνο. Το ΟED μάλλον θα πρέπει να αποφύγει την προσθήκη της λέξης ενός γράμματος στις σελίδες του προς το παρόν.

Πρόσφατα Άρθρα