Ο έκπτωτος βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν Φριντ δεν θα αντιμετωπίσει δεύτερη δίκη για πρόσθετες κατηγορίες, αφού ο συνιδρυτής της FTX καταδικάστηκε για μια τεράστια απάτη τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με το Bloomberg, η κυβέρνηση απευθυνόμενη στον Περιφερειακό Δικαστή των ΗΠΑ, Λιούις Κάπλαν, ανέφερε σε επιστολή της την Παρασκευή ότι, για λόγους σκοπιμότητας, θα απορρίψει τα σχέδια να δικάσει τον Μπάνκμαν Φριντ για συνωμοσία για δωροδοκία ξένων αξιωματούχων, διάπραξη τραπεζικής απάτης και λειτουργία μιας επιχείρησης μετάδοσης χρημάτων χωρίς άδεια, μεταξύ άλλων κατηγοριών.

Σύμφωνα με το Reuters, οι εισαγγελείς των ΗΠΑ δήλωσαν ότι δεν σκοπεύουν να διεξάγουν δεύτερη δίκη κατά του Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, ο οποίος καταδικάστηκε τον περασμένο μήνα για κλοπή από πελάτες του πτωχευμένου πλέον ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX.

Σαμ Μπάνκμαν Φριντ: Οι πληρωμές με… σκουμπρί και η βίγκαν διατροφή

Η επιστολή

Σε επιστολή που κατέθεσαν το βράδυ της Παρασκευής στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι το «ισχυρό δημόσιο συμφέρον» για την ταχεία επίλυση της υπόθεσής τους εναντίον του 31χρονου πρώην δισεκατομμυριούχου υπερτερεί των πλεονεκτημάτων μιας δεύτερης δίκης.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι το συμφέρον αυτό «βαραίνει ιδιαίτερα εδώ», δεδομένου ότι η προγραμματισμένη για τις 28 Μαρτίου 2024 καταδίκη του Μπάνκμαν-Φριντ θα περιλαμβάνει πιθανότατα εντολές κατάσχεσης και αποζημίωσης για τα θύματα των εγκλημάτων του.

Οι ένορκοι στις 2 Νοεμβρίου καταδίκασαν τον Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ και για τις επτά κατηγορίες απάτης και σύστασης συμμορίας που αντιμετώπιζε. Οι εισαγγελείς τον είχαν κατηγορήσει ότι καταλήστευσε 8 δισεκατομμύρια δολάρια από τους πελάτες της FTX.

Το δικαστήριο του Μανχάταν έκρινε ένοχο τον Μπάνκμαν – Φριντ για επτά κατηγορίες απάτης και συνωμοσίας, με τις σοβαρότερες πέντε εξ αυτών να επισείουν ποινή φυλάκισης 20 ετών η κάθε μία

Όπως ανέφερε το Bloomberg, βασικό επιχείρημα υπήρξε ότι πολλά από τα στοιχεία που θα παρουσιαζόταν σε μια δεύτερη δίκη είχαν ήδη παρουσιαστεί στην αρχική δίκη του Μπάνκμαν Φριντ και μπορούν να εξεταστούν από τον δικαστή κατά την καταδίκη που ορίστηκε για τις 28 Μαρτίου. Σύμφωνα με την επιστολή μια δεύτερη δίκη θα καθυστερούσε την ανακοίνωση της ποινής γεγονός που θα ερχόταν σε αντίθεση με την επιθυμία της κοινής γνώμης να ολοκληρωθεί η υπόθεση.

Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας του Μανχάταν, Ντέμιαν Γουίλιαμς, ο «Μπάνκμαν – Φριντ έστησε μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές απάτες στην αμερικανική ιστορία. Ένα σχήμα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που σχεδιάστηκε για να τον καταστήσει Βασιλιά των Crypto».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto