Αλλαγή φρουράς στο τιμόνι της βιετναμέζικης εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων (EV) VinFast, καθώς διευθύνων σύμβουλος ανέλαβε ο ιδρυτής της και μεγαλύτερος χρηματοδότης της, Pham Nhat Vuong.

Η εταιρία σχεδιάζει μια φιλόδοξη επέκταση στο εξωτερικό και αυξάνει τις πωλήσεις της μέσω αντιπροσώπων.

NVIDIA: Σε αναζήτηση συνεργατών για ημιαγωγούς στο Βιετνάμ

Ο Vuong, 55 ετών, αντικαθιστά τη Le Thi Thu Thuy, η οποία κατείχε τη θέση από τα τέλη του 2021, ανέφερε η VinFast σε ανακοίνωσή της. Η Thuy, ειδικός στα οικονομικά, θα εκτελεί χρέη προέδρου και θα ηγείται της δέσμευσης με τους εξωτερικούς ενδιαφερόμενους φορείς, αναφέρει το Reuters.

Ο Vuong, επίσης ιδρυτής και πρόεδρος της Vingroup – του μεγαλύτερου ομίλου του Βιετνάμ και της μητρικής εταιρείας της VinFast – θα επιβλέπει άμεσα τις δραστηριότητες του κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων (EV), συμπεριλαμβανομένης της παγκόσμιας παραγωγής, των πωλήσεων και του μάρκετινγκ, δήλωσε η εταιρεία.

Τέταρτη αλλαγή

Θα είναι ο τέταρτος διευθύνων σύμβουλος της VinFast. Στους προηγούμενους διευθύνοντες σύμβουλους περιλαμβάνονται ο βετεράνος της General Motors James Deluca και ο Michael Lohscheller, ο οποίος προερχόταν από την Opel και τη Volkswagen.

Στις τελευταίες αλλαγές στα στελέχη της φιλόδοξης βιετναμέζικης αυτοκινητοβιομηχανίας, η VinFast διόρισε τη Nguyen Thi Lan Anh, η οποία επιβλέπει τα οικονομικά θέματα στον βραχίονα μπαταριών EV της Vingroup, ως οικονομικό διευθυντή, αντικαθιστώντας τον David Mansfield, ο οποίος ήταν στη θέση του από το 2022.

«Είναι η κατάλληλη στιγμή για την εξέλιξη της ηγεσίας της εταιρείας, καθώς εισέρχεται στην επόμενη φάση της ανάπτυξής της», δήλωσε το διοικητικό συμβούλιο της VinFast.

Η εταιρία ιδρύθηκε το 2017, άρχισε να κατασκευάζει EVs το 2021 και λαμβάνει συνεχώς οικονομική στήριξη από τον Vuong, ο οποίος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του Βιετνάμ, σύμφωνα με το Forbes.

«Υποστήριξη» ενός δισ. δολαρίων

Τον Απρίλιο του 2023, ο Vuong χορήγησε στη VinFast επιχορήγηση ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Η VinFast, η οποία δεν έχει ακόμη βγάλει κέρδη, έχει εισέλθει στην αγορά EV σε μια εποχή που οι τιμές των αυτοκινήτων βρίσκονται υπό πίεση, με αιχμή τις περικοπές στον ηγέτη της αγοράς Tesla και σε μια σειρά κινεζικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της BYD.

Η εταιρεία έκλεισε το τρίτο τρίμηνο, το οποίο έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, με καθαρές ζημίες ύψους 623 εκατ. δολαρίων. Τον Ιούνιο του 2023, ο γεννημένος στο Ανόι Vuong δήλωσε ότι αναμένει ότι η VinFast «θα φτάσει στο σημείο ισοσκελισμού μέχρι το τέλος του 2024».

Ο Vuong έχτισε την αρχική του περιουσία στην Ουκρανία, όπου μετακόμισε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 μετά τις σπουδές του ως μηχανικός στη Ρωσία και κατασκεύαζε ζυμαρικά στιγμιαίας παρασκευής, πριν πουλήσει την εταιρεία στη Nestle SA για ένα άγνωστο ποσό.

Επέστρεψε στο Βιετνάμ το 2002 και δημιούργησε τον μεγαλύτερο όμιλο της χώρας, που επικεντρώνεται σε ακίνητα, θέρετρα, σχολεία, νοσοκομεία, εμπορικά κέντρα και, πιο πρόσφατα, ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή