Εκατοντάδες άτομα που εργάζονται στο λογισμικό Google Assistant το οποίο ενεργοποιείται με φωνή ανακοίνωσε ότι απολύει η Google, ενώ καταργεί έναν παρόμοιο αριθμό θέσεων στην ομάδα Συσκευών και Υπηρεσιών της εταιρείας.

Οι απολύσεις στο Google Assistant, που αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από την πλατφόρμα ειδήσεων Semafor, αποτελούν μέρος των οργανωτικών αλλαγών που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από το δεύτερο εξάμηνο του 2023, οι οποίες περιελάμβαναν απολύσεις στην εφαρμογή χαρτογράφησης Waze της εταιρείας, σύμφωνα με την India Times.

ΗΠΑ: Η Google διευθετεί αγωγή ύψους 5 δισ. δολαρίων με την κατηγορία ότι παρακολουθούσε κρυφά χρήστες

Μερικές εκατοντάδες θέσεις καταργούνται στην ομάδα Συσκευών και Υπηρεσιών της εταιρείας, με την πλειοψηφία στην ομάδα υλικού 1P AR, είπε η εταιρεία, επιβεβαιώνοντας μια αναφορά του ιστότοπου τεχνολογικών μέσων 9to5Google, ο οποίος ανέφερε για πρώτη φορά την αναδιοργάνωση.

Μεταξύ των αποχωρούντων και οι συνιδρυτές της Fitbit που ανήκει στην Google, Τζέιμς Παρκ και Έρικ Φρίντμαν, καθώς και άλλα ηγετικά στελέχη της Fitbit.

“Κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του 2023, ορισμένες ομάδες μας έκαναν αλλαγές για να γίνουν πιο αποτελεσματικές και να λειτουργήσουν καλύτερα, και για να ευθυγραμμίσουν τους πόρους τους με τις μεγαλύτερες προτεραιότητες προϊόντων τους. Ορισμένες ομάδες συνεχίζουν να κάνουν αυτού του είδους τις οργανωτικές αλλαγές, οι οποίες περιλαμβάνουν κάποιες εξαλείψεις θέσεων παγκοσμίως», δήλωσε εκπρόσωπος στο Reuters σε ανακοίνωση.

Ο εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε τον αριθμό των θέσεων που επηρεάζονται. Δεν είναι αμέσως σαφές πόσα άτομα ανήκουν στο λογισμικό του Google Assistant και στις ομάδες Συσκευών και Υπηρεσιών.

Το επηρεαζόμενο προσωπικό θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν υποψηφιότητα για κενές θέσεις σε άλλους κλάδους της Google, σύμφωνα με την εταιρεία.

Τον Σεπτέμβριο του 2023, η Alphabet είχε 182.381 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο.

Η Google και άλλες εταιρείες τεχνολογίας αγωνίζονται για να δημιουργήσουν κάποια μορφή γενετικής AI σε νέα ή υπάρχοντα προϊόντα.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η εταιρεία δήλωσε ότι σχεδιάζει να προσθέσει δυνατότητες παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης από το chatbot Bard στην έκδοση της Google για έναν εικονικό βοηθό που στοχεύει στην παροχή εξατομικευμένης βοήθειας με συλλογιστική και δυνατότητες παραγωγής σε κινητές συσκευές.

Το σωματείο εργαζομένων της Alphabet επέκρινε τις απολύσεις σε ανάρτηση στο Χ.

«Τα μέλη μας και οι συνάδελφοί μας εργάζονται σκληρά κάθε μέρα για να φτιάξουν σπουδαία προϊόντα για τους χρήστες μας, και η εταιρεία δεν μπορεί να συνεχίσει να τους απολύει ενώ βγάζει δισεκατομμύρια κάθε τρίμηνο», ανέφερε το συνδικάτο. «Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι οι δουλειές μας να είναι ασφαλέις».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία