Σε ανακατατάξεις σε θέσεις κλειδιά της τεράστιας αυτοκρατορίας ειδών πολυτελείας LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton (LVMH) προχωρά ο πλουσιότερος Ευρωπαίος και τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, Μπερνάρ Αρνό.

Με την τοποθέτηση των πέντε παιδιών του σε όλο και υψηλότερα πόστα, ο 74χρονος κροίσος επιδιώκει να τους επιτρέψει να αποκτήσουν μεγαλύτερη εμπειρία ώστε να αναλάβουν καίρια πόστα διοίκησης και να διασφαλίσει ταυτόχρονα τον οικογενειακό έλεγχο στην LVMH. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε κεφαλαιοποίηση εταιρεία της Γαλλίας και της Ευρωζώνης, με χρηματιστηριακή αξία που ξεπερνά τα 380 δις ευρώ.

LVMH: Προς δύσκολο πρώτο εξάμηνο το 2024 – Υψηλότεροι ρυθμοί από το καλοκαίρι

Ο Μπερνάρ Αρνό, με προσωπική περιουσία 165 δις δολαρίων σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, ήδη από τα τέλη του 2023 έλαβε σημαντικές αποφάσεις για τον έλεγχο του ομίλου από την οικογένεια Αρνό. Δημιούργησε την εταιρεία Financière Agache μέσω της οποίας θα ελέγχει στο μέλλον την αυτοκρατορία LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton (LVMH). Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης όπως η ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore και ο ιστότοπος Benzinga, ο μελλοντικός έλεγχος της LVMH περνά σε αυτή την οικογενειακή εταιρεία. Σύμφωνα με τη δομή της διαθέτει ομόρρυθμους εταίρους, διοικητική αρχή και ετερόρρυθμους εταίρους με συγκεκριμένα δικαιώματα. Τα παιδιά της εκλιπούσας το 2006 αδερφής του Αρνό, της Ντομινίκ-Βατίν Αρνό, ο 42χρονος Λουντοβίκ Βατίν Ludovic Watine και η 33χρονη Στεφανί Βατλιν θα ελέγχουν το 19% της Agache με τα αντίστοιχα οικονομικά οφέλη, αλλά χωρίς διευθυντική εξουσία στην εταιρεία.

Τον έλεγχο της Agache ο Αρνό τον παραχωρεί στα πέντε παιδιά του μέσω της Agache Commandité, της ομάδας των εταίρων που έχουν διοικητική εξουσία επί του συνόλου του ομίλου. Για τα επόμενα 30 χρόνια δεν μπορούν να πουλήσουν μετοχές, γεγονός που εξασφαλίζει τον μακροχρόνιο έλεγχο για την οικογένεια Ο Μπερνάρ Αρνό θα εξακολουθεί να είναι ο επικεφαλής της εταιρείας με πλήρεις εξουσίες μέχρι να φτάσει τα 95 έτη, όπως αναφέρεται.

Νέα προαγωγή για τον υιό Φρεντερίκ

Στα πλαίσια της αναβάθμισης του ρόλου των παιδιών του, 0 29χρονος γιος του Μπερνάρ Αρνό, ο Φρεντερίκ, τοποθετήθηκε ως επικεφαλής του τμήματος πολυτελών ρολογιών του ομίλου. Στη νέα θέση θα επιβλέπει τις μάρκες Zenith, Hublot και TAG Heuer, ενώ μέχρι τώρα είχε διατελέσει διευθυντής τμήματος της TAG Heuer και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας από το 2020. Οι τρεις αυτές μάρκες έχουν ετήσιες πωλήσεις που υπολογίζονται σε 1,6 δις δολάρια περίπου. Ο Φρεντερίκ ξεκίνησε την καριέρα του στη συμβουλευτική εταιρεία McKinsey, πριν μεταβεί στο τμήμα Έρευνας Τεχνητής Νοημοσύνης του Facebook. Εντάχθηκε στην TAG Heuer το 2017.

Οι θέσεις κλειδιά στην LVMH των παιδιών του Αρνό

Η 48χρονη Ντελφίν Αρνό πέρσι έγινε πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Christian Dior Couture. Προηγουμένων είχε διατελέσει εκτελεστική αντιπρόεδρος της Louis Vuitton. Έχει επίσης διατελέσει υποδιευθύντρια της Christian Dior Couture και είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της LVMH. Έχει αποφοιτήσεις από την επιχειρηματική σχολή EDHEC και το  London School of Economics.

Ο 46χρονος Αντουάν Αρνό είναι επικεφαλής επικοινωνιών και περιβάλλοντος για την LVMH και επικεφαλής της εταιρείας συμμετοχών της LVMH, της Christian Dior SE. Έχει διατελέσει επικεφαλής της Berluti και της Loro Piana. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της LVMH. Έχει πτυχίο από τις σχολές INSEAD και HEC Montreal.

Ο 31χρονος Αλεξάντερ είναι εκτελεστικός αντιπρόεδρος, επικεφαλής προϊόντων και επικοινωνίας στην Tiffany. Διετέλεσε επικεφαλής της εταιρείας αποσκευών πολυτελείας Rimowa. Έχει μάστερ από το Ecole Polytechnique.

Ο 29χρονος Φρεντερίκ Αρνό είναι πλέον επικεφαλής του τμήματος ρολογιών της LVMH. Είναι απόφοιτος του Ecole Polytechnique.

Ο 25χρονος Ζαν Αρνό είναι διευθυντής μάρκετινγκ και ανάπτυξης στο τμήμα ρολογιών της Louis Vuitton. Έχει μάστερ στα μαθηματικά από το Massachusetts Institute of Technology και πτυχίου μηχανικού από το Imperial College London.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή