Εκπτωση έως και 500 γιουάν, περίπου 70 δολάρια,  στα πιο τελευταία μοντέλα iPhone, προσφέρει η Apple στην Κίνα για πρώτη φορά εδώ και χρόνια.

Είναι μια σπάνια περικοπή που μπορεί να εμβαθύνει τους φόβους για τη μείωση της ζήτησης των συσκευών της εταιρίας, σημειώνει το Bloomberg.

Apple: Βουτιά στις πωλήσεις iphone στην Κίνα

Η Apple παρουσίασε αθόρυβα την εξοικονόμηση στην επίσημη κινεζική ιστοσελίδα της στις 15 Ιανουαρίου. Η προσφορά ισχύει από τις 18 Ιανουαρίου έως τις 21 Ιανουαρίου ενόψει της σεζόν αγορών της κινεζικής Πρωτοχρονιάς,  και η συγκεκριμένη έκπτωση για iPhone ισοδυναμεί με περίπου 5 τοις εκατό της τιμής από το κορυφαίο gadget της εταιρίας.

Η κίνηση της Apple συμπίπτει με μια αυξανόμενη προτίμηση στην Κίνα για τοπικές μάρκες όπως η Huawei, καθώς και με διατάγματα που απαγορεύουν τη χρήση ξένων συσκευών σε έναν αυξανόμενο αριθμό κρατικών υπηρεσιών και εταιρειών.

Το τελευταίο iPhone 15 της Apple πούλησε πολύ χειρότερα από τον προκάτοχό του μετά το ντεμπούτο του στην Κίνα το 2023, λένε οι αναλυτές της Jefferies.

Προσφορές και σε άλλες συσκευές της Apple

Οι ίδιοι προειδοποίησαν ότι οι πωλήσεις iPhone του 2023 στην κινεζική αγορά ενδέχεται να μειώθηκαν κατά 30% αφού η Huawei παρουσίασε τη σειρά Mate 60 με επεξεργαστή 7 νανομέτρων, κατασκευασμένο στην Κίνα .
Ήταν ένα επίτευγμα που χαιρετίστηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ως εθνική σημαντική ανακάλυψη παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

Οι Κινέζοι συνεργάτες λιανικής της Apple είχαν προσφέρει στο παρελθόν πιο μεγαλες περικοπές στα πιο πρόσφατα μοντέλα iPhone.

Η ίδια η Apple συνήθως κάνει έκπτωση σε gadget κάθε χρόνο πριν από την Κινεζική Πρωτοχρονιά, η οποία πέφτει τον Φεβρουάριο του 2024 και θεωρείται η πιο σημαντική γιορτή της χώρας αλλά εδώ και χρόνια δεν έχει μειώσει τις τιμές στα νεότερα iPhone .

Οι εκπτώσεις φέτος καλύπτουν τα πάντα, από το iPhone 13 έως το iPhone 15 Pro Max.

Η Apple θα κάνει προσφορές ακόμα για συσκευές όπως το MacBook Air, τα περισσότερα μοντέλα iPad, ορισμένα AirPods και το Apple Watch SE, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Μάλιστα η εταιρεία «χτυπά» έως και 800 γιουάν από την τιμή του MacBook Air.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή