Ολοένα και «βαθαίνει» η πτώση των πωλήσεων iPhone της Apple Inc. στην Κίνα και η εταιρεία είναι πιθανό να δει τους όγκους πωλήσεων να μειώνονται περαιτέρω φέτος, σύμφωνα με τους αναλυτές της Jefferies με επικεφαλής τον Edison Lee.

Η τελευταία γενιά iPhone της κατασκευάστριας εταιρίας ξεκίνησε υποτονικά στην Κίνα ήδη από πέρυσι και πρόσφατα άγγιξε το 30% σε ετήσια βάση, ανέφεραν ο Lee και οι συνεργάτες του σε σημείωμά τους την Κυριακή, επικαλούμενοι ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στον κλάδο. Η υπόλοιπη αγορά κινητής τηλεφωνίας της χώρας κινήθηκε αυξητικά τον Δεκέμβριο, με την Huawei Technologies Co. να αναπτύσσεται ταχύτερα χάρη στη νέα σειρά συσκευών Mate 60.

Apple: Θα την εκτρέψουν οι εντάσεις με την Κίνα το 2024;

Εβδομάδες πριν το iPhone 15 κυκλοφορήσει προς πώληση κατά τον Σεπτέμβριο, το ντεμπούτο της Huawei με το Mate 60 Pro – το οποίο λειτουργεί με έναν νέο επεξεργαστή συστήματος made in China – προκάλεσε προκάλεσε μια εμμονή σε πολλούς πελάτες που είχε χάσει προηγουμένως από την Apple. Η Jefferies εκτιμά ότι η Huawei διέθεσε 35 εκατομμύρια smartphones το 2023, με κάποιους περιορισμούς στην προμήθεια να εμποδίζουν τον αριθμό αυτό να είναι μεγαλύτερος.

Διψήφια πτώση

Η Apple διαπίστωσε διψήφια πτώση του όγκου κατά τον Δεκέμβριο και η Jefferies προβλέπει παρόμοια πτώση για το 2024. Οι εκπτώσεις στη γκάμα των smartphones της Apple αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε διάφορες διαδικτυακές φόρμες αγορών, μειώνοντας τη μέση τιμή πώλησης χωρίς, ωστόσο, να τονωθεί η αύξηση του όγκου.

Η Apple κέρδισε μερίδιο στην Κίνα μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ που απέκοψαν τη Huawei από τους κορυφαίους κατασκευαστές τσιπ στον κόσμο, όπως η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., το 2020.

Η επιστροφή της εταιρείας ηλεκτρονικών ειδών με έδρα τη Σενζέν στην ανταγωνιστικότητα της αγοράς κινητών τηλεφώνων την έχει φέρει στο σημείο να ανακτά μερίδιο αγοράς και τώρα αναπτύσσει το δικό της οικοσύστημα λογισμικού, προκειμένου να ανταγωνιστεί το iOS της Apple και το Android της Alphabet Inc.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης