Η εταιρεία σχεδίασης και λογισμικού ημιαγωγών Synopsys ανακοίνωσε ότι θα αποκτήσει την Ansys, μια εταιρεία λογισμικού μηχανικής και σχεδιασμού προϊόντων, σε μια συμφωνία που περιλαμβάνει μετρητά και μετοχές, συνολικής αξίας περίπου 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η εξαγορά είναι μία από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές συμφωνίες που ανακοινώθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Mεγάλο deal Vodafone – Microsoft σε τεχνητή νοημοσύνη, cloud και IoT

Η Synopsys θα πληρώσει αντάλλαγμα περίπου 390 δολάρια ανά μετοχή: 197 $ ανά μετοχή σε μετρητά και περίπου το ένα τρίτο μιας μετοχής της Synopsys για κάθε μετοχή της Ansys. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει το πρώτο εξάμηνο του 2025, εν αναμονή της έγκρισης των ρυθμιστικών αρχών και των μετόχων.

Οι μετοχές της Synopsys αυξήθηκαν 3% το πρωί της Τρίτης, μετά από πτώση 12% από τότε που η Wall Street Journal ανέφερε τον Δεκέμβριο ότι οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε προχωρημένες συνομιλίες. Οι μετοχές της Ansys υποχώρησαν αρχικά 5% αλλά αυξήθηκαν περισσότερο από 14% από τον Δεκέμβριο.

Οι μέτοχοι της Ansys θα κατέχουν το 16,5% της Synopsys μετά τη συγχώνευση, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Synopsys, Σασίν Γκαζί, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης μετά την ανακοίνωση. Η συμφωνία θα χρηματοδοτηθεί εν μέρει από χρηματοδότηση χρέους 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Synopsys. Το υπόλοιπο ποσό των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα προέλθει από το απόθεμα μετρητών της εταιρείας.

Όπως αναφέρει το CNBC, για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Οκτωβρίου 2023, η Synopsys ανέφερε μετρητά και ισοδύναμα μετρητών ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η συμφωνία δεν θα είναι άμεσα κερδοφόρα παρά τουλάχιστον ένα χρόνο μετά το κλείσιμό της, δήλωσε η CFO της Synopsys, Σίλα Γκλέιζερ.

Η εξαγορά της Ansys είναι η τελευταία από σειρά συμφωνιών που έχουν κλείσει τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένης της εξαγοράς της Activision Blizzard από την Microsoft, της VMware από την Broadcom και την ανακοίνωση εξαγοράς της Splunk από την Cisco, ύψους 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Σεπτέμβριο, τη μεγαλύτερη εξαγορά της εταιρείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή