Η Broadcom ολοκλήρωσε την εξαγορά 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων της εταιρείας υπολογιστικού νέφους VMware αφού έλαβε έγκριση από την ρυθμιστική αρχή της Κίνας, η τελευταία μεγάλη αγορά που εκκρεμούσε η έγκρισή της, τερματίζοντας έτσι ένα πολύμηνο σίριαλ.

Η συμφωνία, μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως όταν ανακοινώθηκε τον Μάιο του 2022, ήταν η τελευταία στις προσπάθειες του Διευθύνοντος Συμβούλου Hock Tan να ενισχύσει την δραστηριότητες λογισμικού της εταιρείας, η οποία κατά βάση παράγει μικροτσίπ.

Πώς η Microsoft «ξεκλείδωσε» το deal του αιώνα

Ωστόσο, η συναλλαγή αντιμετώπισε σκληρό ρυθμιστικό έλεγχο σε όλο τον κόσμο και οι εταιρείες είχαν αναβάλει την ημερομηνία κλεισίματος τρεις φορές.

Η ρυθμιστική έγκριση της Κίνας ολοκληρώθηκε την Τρίτη, αφού οι συνεχιζόμενες εντάσεις με τις ΗΠΑ σχετικά με τα αυστηρότερα μέτρα ελέγχου των εξαγωγών μικρτοτσιπ είχαν δημιουργήσει φόβους σε ορισμένους επενδυτές σχετικά με την ικανότητα της εταιρείας να κλείσει τη συμφωνία πριν από την προθεσμία της 26ης Νοεμβρίου.

«Η βελτιωμένη διάθεση μετά τη συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν νωρίτερα αυτόν τον μήνα βοήθησε να τακτοποιηθούν οι εντάσεις που είχαν απομείνει», είπε στο Reuters ο Ντάνι Χιούσον, επικεφαλής οικονομικής ανάλυσης στην AJ Bell, την Τρίτη, αφού οι εταιρείες δήλωσαν ότι σχεδίαζαν το κλείσιμο της εξαγοράς στις 22 Νοεμβρίου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε εγκρίνει την εξαγορά αφού η Broadcom πρόσφερε διορθωτικά μέτρα για να βοηθήσει την ανταγωνιστική Marvell Technology, ενώ η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) έδωσε το πράσινο φως μετά από μια εις βάθος έρευνα.

«Ίσως δούμε κάποια διοικητικά συμβούλια να είναι πρόθυμα να προχωρήσουν τώρα που είδαμε τις συμφωνίες της Activision Blizzard και VMware να λαμβάνουν τις ευλογίες των ρυθμιστικών αρχών, αλλά μην νομίζετε ότι μπορούμε να βασιστούμε σε αυτό», δήλωσε ο Κάμποτ Χέντερσον, στρατηγικός αναλυτής αγοράς στο JonesTrading την Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι οι μεγάλες συγχωνεύσεις στον κλάδο της τεχνολογίας, όπως η εξαγορά ύψους 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Microsoft της Activision Blizzard, που πλέον έχει εγκριθεί, αντιμετώπισαν αυξημένες ρυθμιστικές πιέσεις από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ και την αντίστοιχη βρετανική ρυθμιστική αρχή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα
Τεχνολογία |

NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα

Έφτασε με ακραία ταχύτητα από απόσταση 1,5 φοράς μεταξύ Γης και Ήλιου – Η αποστολή στέφθηκε από επιτυχία, αποδεικνύοντας την αξιοπιστία του νέου συστήματος επικοινωνίας με λέιζερ αντί για ραδιοκύματα