Η Samsung ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη συνεργασία της με την Google ενσωματώνοντας την τεχνολογία παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στη σειρά συσκευών smartphone Galaxy S24 που παρουσιάστηκε επίσημα σήμερα.

Στο πλαίσιο της πολυετούς συμφωνίας, η ναυαρχίδα της σειράς S24 της νοτιοκορεατικής εταιρείας θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία Gemini Nano, το πιο αποτελεσματικό μοντέλο μεγάλης γλώσσας της Google, και θα αποκτήσει πρόσβαση στην τεχνολογία Gemini Pro και στην τεχνολογία μετατροπής κειμένου σε εικόνα Imagen 2 μέσω του cloud.

Qualcomm: Νέο τσιπ για τις μάσκες mixed reality των Samsung και Google

Η Google έχει εμπλακεί σε μια κούρσα με τη Microsoft να ενσωματώσει το GenAI σε καθημερινές εφαρμογές και συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των smartphone, των προσωπικών υπολογιστών και των εφαρμογών παραγωγικότητας, καθώς οι εταιρείες αναζητούν νέους δρόμους για τη δημιουργία εσόδων από τα εργαλεία λογισμικού.

Το μερίδιο αγοράς των GenAI smartphone είναι πιθανό να διπλασιαστεί, το 2024 από 4% το 2023, δήλωσε τον περασμένο μήνα η εταιρεία ερευνών αγοράς Counterpoint Research.
Η συμφωνία με την Google θα κάνει τη Samsung μια από τις πρώτες εταιρείες που θα δοκιμάσει το Gemini Ultra, το πιο ικανό και μεγαλύτερο μοντέλο μεγάλης γλώσσας του γίγαντα των μηχανών αναζήτησης.

Οι χρήστες των συσκευών θα μπορούν να χρησιμοποιούν λειτουργίες σύνοψης και ταξινόμησης με τεχνητή νοημοσύνη στις εγγενείς εφαρμογές της Samsung, όπως Notes, Voice Recorder και το πληκτρολόγιο. Το μοντέλο Imagen θα βοηθήσει επίσης τους χρήστες να εκτελούν σύνθετες εργασίες επεξεργασίας φωτογραφιών στην εφαρμογή Gallery των smartphone S24.

Σημειώνεται ότι κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2023 η Samsung υποχώρησε σημαντικά σε μερίδια αγοράς ενώ την ίδια στιγμή η Apple κέρδιζε μερίδια στην high-end κατηγορία της αγοράς. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την IDC, οι παγκόσμιες αποστολές συσκευών μειώνονταν σε 53 εκατομμύρια μονάδες από σχεδόν 60 εκατομμύρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Όπως είναι στάνταρ με τη σειρά ναυαρχίδων της Samsung, η σειρά S24 διατίθεται σε τρεις εκδόσεις: τις S24, S24+ και S24 Ultra. Για την κορυφαία έκδοση S24 Ultra, η οποία είναι η μεγαλύτερη από τις τρεις συσκευές της εταιρείας και διατίθεται με καλύτερες προδιαγραφές και χαρακτηριστικά, η Samsung χρησιμοποιεί μια έκδοση μικροτσίπ της Qualcomm, το πλέον πρόσφατο  Snapdragon Series 8 Gen 3 βελτιστοποιημένο για τη σειρά Galaxy.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό ολοκληρωμένων μικροτσίπ (SoC) της Qualcomm και του δικού της chipset Exynos για τα μοντέλα S24 και S24+.

Το Samsung Galaxy S24 Ultra δεν διαφέρει πολύ από το περυσινό Galaxy S23 Ultra όσον αφορά την εμφάνιση. Εξακολουθεί να έχει το ίδιο μέγεθος με τον προκάτοχό του – η οθόνη είναι διαγωνίου 6,8 ιντσών, αν και το τηλέφωνο είναι πιο επίπεδο αυτή τη φορά. Το S23 Ultra είχε μεγαλύτερη καμπυλότητα.

Η μεγάλη αναβάθμιση στο εξωτερικό υλικό με αυτό το μοντέλο είναι ότι έχει επένδυση από τιτάνιο, επομένως είναι πολύ πιο ανθεκτικό από το S23 Ultra. Το σημαντικά πιο λεπτό, σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, σώμα του Galaxy S24 Ultra επιτρέπει καλύτερη εν κινήσει εμπειρία με πιο άνετο κράτημα.

Στα Galaxy S24+ και Galaxy S24, ο βελτιωμένος, σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα, σχεδιασμός One-mass ικανοποιεί ένα πιο αισθητικό πρότυπο με απρόσκοπτη σύνδεση μεταξύ του πίσω καλύμματος της συσκευής και του πλαϊνού πλαισίου.

Η σειρά Galaxy S24 διατίθεται σε χρωματικούς τόνους εμπνευσμένους από τα ορυκτά της Γης. Στο Galaxy S24 Ultra, τα χρώματα περιλαμβάνουν: Titanium Gray, Titanium Black, Titanium Violet και Titanium Yellow. Στα Galaxy S24+ και Galaxy S24 τα χρώματα περιλαμβάνουν: Onyx Black, Marble Gray, Cobalt Violet και Amber Yellow.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης