Η Qualcomm ανακοίνωσε ένα νέο τσιπ που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί από τις Samsung και Google για μελλοντικές συσκευές μικτής πραγματικότητας, δηλαδή ανταγωνιστικά μοντέλα της μάσκας Vision Pro που έχει ήδη ανακοινώσει η Apple.

Σημειώνεται ότι οι Qualcomm, Samsung και Google είχαν ανακοινώσει από πέρυσι μια συνεργασία που θα τους επέτρεπε να αναπτύξουν τεχνολογίες για χρήση σε συσκευές μικτής πραγματικότητας. Με τον όρο μικτή πραγματικότητα ορίζουμε την επικάλυψη ψηφιακού περιεχομένου στον πραγματικό κόσμο χρησιμοποιώντας τις ανάλογες μάσκες (mixed reality headset).

Apple vs Meta: Η νέα κόντρα στον κόσμο της τεχνολογίας

Το νέο τσιπ της Qualcomm, γνωστό ως Snapdragon XR2+ Gen 2, είναι ένα βήμα πιο μπροστά από το παλαιότερο Snapdragon XR2 Gen 2 που χρησιμοποιήθηκε στο Meta Quest 3 αξίας 499,99 δολαρίων, με υποστήριξη για πιο ευκρινείς οθόνες και βελτιωμένα γραφικά.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά το Snapdragon XR2+ Gen 2, θα μπορεί να χειρίζεται τροφοδοσία δεδομένων από δώδεκα κάμερες στην μελλοντική μάσκα.

«Το Snapdragon XR2+ Gen 2 ξεκλειδώνει ανάλυση 4,3K που θα ανεβάσει την παραγωγικότητα και την ψυχαγωγία XR στο επόμενο επίπεδο, φέρνοντας εντυπωσιακά καθαρά γραφικά για χρήση σε διάφορες εναλλακτικές, όπως οθόνες σε κλίμακα δωματίου, επικαλύψεις σε πραγματικό μέγεθος και εικονικούς επιτραπέζιους υπολογιστές», δήλωσε ο Ούγκο Σουάρτ, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του τομέα Extended Reality της Qualcomm.

Το Vision Pro της Apple, κόστους 3.499 δολαρίων, αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του έτους. Μάλιστα, ο αναλυτής της TF International Securities Ming-Chi Kuo έχει υποστηρίξει ότι η Apple θα μπορούσε να αρχίσει να πουλά τα ακουστικά Vision Pro, αργότερα αυτόν τον μήνα ή στις αρχές Φεβρουαρίου.

Η μάσκα της Apple ενσωματώνει τον επεξεργαστή M2 ο οποίος με τη σειρά του χρησιμοποιείται και σε σειρά πρόσφατων μοντέλων υπολογιστών Mac.

Ασαφές παραμένει πότε θα κυκλοφορήσουν τα νέα προϊόντα από τις Samsung και Google.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης