Ο Όμιλος Rémy Cointreau, του οποίου η προέλευση Charentaise χρονολογείται από το 1724, κατασκευαστής του κονιάκ Remy Martin και του ποτού Cointreau, που λατρεύονται από γευσιγνώστες παγκοσμίως, είδε μια πολύ καλή μέρα στο χρηματιστήριο.

Οι μετοχές του Remy Cointreau είχαν την καλύτερη μέρα τους εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες την Παρασκευή, σημειώνοντας άνοδο έως και 17% μετά το σχόλιο του Γάλλου κατασκευαστή οινοπνευματωδών ποτών για την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες που βοήθησε στην άρση της δυσφορίας των επενδυτών σε αυτές τις δύο βασικές αγορές.

Κίνα: Στο μικροσκόπιο για αντιντάμπινγκ το γαλλικό κονιάκ

Ο Rémy Cointreau ανέφερε επίσης πωλήσεις τρίτου τριμήνου που ήταν σε μεγάλο βαθμό σύμφωνες με τις προσδοκίες και διατήρησε την κατευθυντήρια γραμμή του για ολόκληρο το έτος, αν και είπε ότι οι ετήσιες πωλήσεις του θα ήταν στο χαμηλότερο όριο του εύρους 15% έως 20%.

Ο Remy αναγκάστηκε να περικόψει την κατευθυντήρια γραμμή για ολόκληρο το έτος τον Οκτώβριο εν μέσω πτώσης των πωλήσεων στις ΗΠΑ μετά την ανάκαμψη μετά την COVID-19, αφήνοντας τους χονδρεμπόρους και τους λιανοπωλητές εκεί με υψηλά επίπεδα απούλητων αποθεμάτων. Η αύξηση των πωλήσεων στην Κίνα υστερεί επίσης στις προσδοκίες εν μέσω μιας δοκιμαζόμενης οικονομίας.

Σημαντική βελτίωση σε ΗΠΑ

Την Παρασκευή, ανέφερε ότι είδε σημαντική βελτίωση στις ΗΠΑ από το προηγούμενο τρίμηνο. Τα επίπεδα των αποθεμάτων μεταβλήθηκαν ελάχιστα μέχρι τώρα, αλλά θα ομαλοποιηθούν κάποια στιγμή μέσα στο επόμενο οικονομικό έτος, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Λούκα Μαρότα.

Ο όμιλος επανέλαβε ότι δεν περίμενε ότι οι πωλήσεις στις ΗΠΑ θα επιστρέψουν σε ανάπτυξη πριν από το οικονομικό έτος 2024/25.

Στην Κίνα, η «απότομη απομείωση των αποθεμάτων» ενόψει της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς τον Φεβρουάριο ήταν προσωρινή, είπε ο Μαρότα, με τα αποθέματα να αναμένεται να είναι σε υγιές επίπεδο μετά τον εορτασμό.

Ωστόσο, συνέχισε, οι υποκείμενες τάσεις και στις δύο χώρες ήταν κοντά στο πιο προσεκτικό σενάριο του ομίλου.

Η πολυτέλεια ανακάμπτει

Ενώ ο σχολιασμός του Remy ήταν σχετικά συντηρητικός, η αγορά ανησυχούσε ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να χειροτερέψουν, δήλωσε στο Reuters  ο επενδυτής στην Remy Όλιβερ Άντκοκ, διευθυντής ευρωπαϊκού χαρτοφυλακίου στην NS Partners.

Το σχόλιο του Remy ενίσχυσε την αισιοδοξία μετά τα αποτελέσματα της LVMH την Πέμπτη. Ο όμιλος πολυτελείας είδε την ανάπτυξη να αυξάνεται λόγω της ανθεκτικής ζήτησης, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας.

Οι μετοχές της Remy είχαν την καλύτερη μέρα τους από τον Σεπτέμβριο του 2001. Άλλες εταιρείες του κλάδου επίσης ωφελήθηκαν, με τις μετοχές των ανταγωνιστών Pernod Ricard και Diageo να αυξάνονται κατά 6,5% και 4% αντίστοιχα.

Ο όμιλος είπε ότι οι πωλήσεις του μειώθηκαν το τρίτο τρίμηνο στα 319,9 εκατομμύρια ευρώ (347 εκατομμύρια δολάρια), ελαφρώς υψηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών. Οι πωλήσεις κονιάκ, που αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της Remy, μειώθηκαν κατά 33,9%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Tesla: Πόσο άτρωτο είναι το Cybertruck μπροστά στην άμμο, το χιόνι και τις ανακλήσεις
Διεθνή |

Άμμος, χιόνι και ανακλήσεις - Πόσο άτρωτο είναι το Cybertruck της Tesla

Για τον Ίλον Μασκ, ο μοναδικός σχεδιασμός του αυτοκινήτου δημιουργούσε τεράστια προβλήματα με την κλιμάκωση της παραγωγής - Δεν είναι τυχαίο πως σχολίασε: «Σκάψαμε τον δικό μας τάφο με το Cybertruck»