Απάντηση στους ισχυρισμούς την Κίνας για ντάμπινγκ στην τιμή του κονιάκ στην κινεζική αγορά έδωσαν οι Γάλλοι παραγωγοί υποστηρίζοντας ότι οι εκπτώσεις στις τιμές είναι ασυνήθιστα μικρές για τη διενέργεια κρατικής έρευνας.

Αυτό «εγείρει το ερώτημα του πραγματικού σκοπού της διαδικασίας», τονίζει το Bureau National Interprofessionnel du Cognac (BNIC), το οποίο εκπροσωπεί τους Γάλλους κατασκευαστές κονιάκ, σε δήλωσή του στο Reuters.

Κίνα: Στο μικροσκόπιο για αντιντάμπινγκ το γαλλικό κονιάκ

Με τον όρο ντάμπινγκ εννοούμε την πώληση ενός προϊόντος από αλλοδαπό παραγωγό σε τιμή χαμηλότερη από την τιμή πώλησης του εν λόγω παραγωγού στη χώρα καταγωγής (“εγχώρια αγορά”) ή σε τιμή χαμηλότερη από το κόστος παραγωγής.

Την περασμένη εβδομάδα η Κίνα ξεκίνησε έρευνα αντιντάμπινγκ για το κονιάκ που εισάγεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ένα βήμα που φαίνεται να στοχεύει κυρίως στη Γαλλία και προσθέτει ένα ακόμα μέτωπο  στις συνεχιζόμενες εμπορικές διαμάχες μεταξύ Πεκίνου και Βρυξελλών.

To BNIC ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ξεκίνησε την έρευνα για το υποτιθέμενο ντάμπινγκ του ευρωπαϊκού κονιάκ με βάση τις μειώσεις των τιμών κατά 15,88%.

«Το επίπεδο αυτό φαίνεται μοναδικά χαμηλό σε σύγκριση με αυτό που είναι γενικά αποδεκτό ως δικαιολογία για μια έρευνα αντιντάμπινγκ», ανέφερε.

Η είδηση για την έρευνα οδήγησε σε πτώση τις μετοχές των γαλλικών εταιρειών αλκοολούχων ποτών Remy Cointreau και Pernod Ricard, στην συνεδρίαση της 5ης Ιανουαρίου

Οι εμπορικές διαμάχες μεταξύ Κίνας και Ευρώπης έχουν αυξηθεί το τελευταίο έτος, με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν κατηγορίες για αθέμιτο ανταγωνισμό και προστατευτισμό.

Το BNIC κατέληξε ότι η ασυνήθιστα μικρή έκπτωση που φέρεται να ξεκίνησε η κινεζική έρευνα «ενισχύει την πεποίθησή μας ότι οι μελλοντικές μας ανταλλαγές με τις κινεζικές αρχές θα αποδείξουν ότι οι εμπορικές μας πρακτικές είναι πλήρως συμβατές με τους κινεζικούς και διεθνείς κανονισμούς».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Παρίσι 2024: Οι πλούσιοι εγκαταλείπουν τα ξενοδοχεία του Παρισιού για υπερμεγέθη Châteaux
Διεθνή |

Οι πλούσιοι εγκαταλείπουν τα ξενοδοχεία του Παρισιού για υπερμεγέθη Châteaux

Με τιμές ανταγωνιστικές με τα καλύτερα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας και χώρο για τη συνοδεία, τα ιστορικά αρχοντικά γύρω από το Παρίσι είναι οι πιο καυτές κρατήσεις αυτού του καλοκαιριού