Όλοι οι δείκτες είναι θετικοί και προεξοφλούν μια ακόμη ιδιαίτερη ικανοποιητική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό.

Η διάθεση για ταξίδια παραμένει ισχυρή γεγονός που μπορεί να σημαίνει ότι ο τουρισμός είναι πλέον πιο ψηλά στις προτεραιότητες των καταναλωτών διεθνώς.

INΣETE: Πώς κινούνται οι βασικές αγορές του ελληνικού τουρισμού – Τα μηνύματα για τη νέα σεζόν

Στην επισήμανση αυτή συμφωνούν  εκπρόσωποι φορέων που εκπροσωπούν τον ελληνικό τουρισμό, αν και αποφεύγουν να αναφερθούν σε συγκεκριμένα νούμερα.

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ

Όλοι οι δείκτες είναι θετικοί δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Αλέξανδρος Βασιλικός στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου όπου παρουσιάστηκε η κορυφαία διεθνής διοργάνωση «Resort & Residental Hospitality Forum (R&R) που θα διεξαχθεί τα επόμενα τρία χρόνια στην Αθήνα, με τη σύμπραξη  για πρώτη φορά τριών φορέων , της ΕnterpriceGreece, του ΕΟΤ και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

«Γνωρίζετε ότι αποφεύγω να αναφερθώ σε νούμερα προκρατήσεων αλλά αυτό που παρατηρούμε είναι μια πολύ θετική ζήτηση. Μας προβληματίζει συνέχισε το γεγονός ότι ενώ το ευρύτερο περιβάλλον περικλείει πολλές βεβαιότητες, όπως είναι οι πολεμικές συγκρούσεις, η ακρίβεια, ο πληθωρισμός εν τούτοις  η  διάθεση για ταξίδια μετά την πανδημία παραμένει ισχυρή. Όλοι οι δείκτες που παρακολουθούμε σήμερα, είτε μιλήσουμε για slots αεροπλάνων, είτε για προκρατήσεις είναι πάνω». «Αυτό σημαίνει”, συνέχισε “ή ότι έχουμε υποτιμήσει αυτό που ονομάστηκε revenge tourism μετά την πανδημία (την έντονη τάση για ταξίδια μετά το ‘απαγορευτικό» που έβαλε ο κορονοϊός) ή υπάρχει αλλαγή προτεραιοτήτων των καταναλωτών.  Ενδεχομένως ο κόσμος πλέον να επιλέγει να ξοδέψει το διαθέσιμο εισόδημά του στα ταξίδια εις βάρος κάποιων άλλων», είπε χαρακτηριστικά.

Αυξημένη ζήτηση παρατηρείται και για άλλους ανταγωνιστικούς προς τη χώρα μα προορισμούς όπως Τουρκία, Ισπανία κ.λ.π.

Σε ανάλογες εκτιμήσεις προχώρησε μια ημέρα πριν μιλώντας με δημοσιογράφους και ο νέος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννης Χατζής, ο οποίος εκτίμησε ότι το 2024 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά.

Δεν μετράμε πλέον κεφάλια

Οι επικεφαλής των τουριστικών συλλογικών φορέων συμφωνούν και σε κάτι ακόμη, ότι το ζητούμενο δεν είναι πλέον οι αφίξεις αλλά η ενίσχυση του ποιοτικού και βιώσιμου τουρισμού που σημαίνει και αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ.  Δημήτρης Φραγκάκης ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά «δεν μετράμε πια κεφάλια. Τα έσοδα έχουν μεγάλη σημασία. Επίσης πως τα έσοδα αυτά θα εξαπλωθούν σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές και μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Είναι στρατηγικός στόχος μας να στείλουμε το μήνυμα και να περάσει ότι όλη η χώρα όλο το χρόνο είναι ένας τουριστικός προορισμός» Συμπλήρωσε μάλιστα ότι ο ΕΟΤ στη βάση αυτού του στόχου θα διαθέσει το 2024 περί τα 9,4 εκατ. ευρώ για απευθείας προβολή της χώρας στο εξωτερικό και σε συνεργασία με αεροπορικές εταιρείες.

Διεθνής διοργάνωση για τρία χρόνια στην Ελλάδα

Στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της χώρας θα συμβάλλει και η διεξαγωγή της κορυφαίας διεθνούς διοργάνωσης «Resort & Residential Hospitality Forum” (R&R) για τα προσεχή τρία χρόνια στην Αθήνα.

Την πρωτοβουλία αυτή ανακοίνωσαν χθες από κοινού,  ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Ξ.Ε.Ε) κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, ο Διευθύνων  Σύμβουλος της Enterprise Greece κ. Μαρίνος Γιαννόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης.

Υπογραμμίζεται ότι οι τρεις φορείς συμπράττουν προκειμένου για τρία χρόνια να φιλοξενηθεί στην Αθήνα μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς διοργανώσεις στο χώρο της φιλοξενίας, η οποία μέχρι και το 2023 διεξαγόταν στην Πορτογαλία. Σημειώνεται ότι το “R&R” έχει καταξιωθεί ως συνεδριακός θεσμός υψηλού κύρους με τη συμμετοχή ηγετών της παγκόσμιας αγοράς  και ως πλατφόρμα μοναδικών ευκαιριών  δικτύωσης ( networking) ανάμεσα σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη της φιλοξενίας.

Ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Αλέξανδρος Βασιλικός δήλωσε μεταξύ άλλων ότι : «Πετύχαμε να φέρουμε στην Ελλάδα την κορυφαία διεθνή διοργάνωση «Resort & Residential Hospitality Forum” (R&R). Για τρία χρόνια η Αθήνα θα είναι στο κέντρο του διαλόγου για όλες τις τάσεις και τις εξελίξεις της διεθνούς αγοράς, παρέχοντας στον Έλληνα ξενοδόχο το προνόμιο της έγκαιρης και έγκυρης πληροφόρησης γι’ αυτές».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης τόνισε ότι : “Είναι εξόχως σημαντική η διοργάνωση κορυφαίας εμβέλειας διεθνών συνεδρίων στην Ελλάδα, δεδομένου ότι αυτές οι πρωτοβουλίες αποτελούν παρακαταθήκη για την έλευση της εξωστρέφειας και της συνεργατικότητας στον ελληνικό τουρισμό που είναι στο DNA του ΕΟΤ».

Η Enterprise Greece

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece κ. Μαρίνος Γιαννόπουλος ανέφερε ότι : Με ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά ανακοινώνουμε σήμερα την επιλογή της Ελλάδας ως της φιλοξενούσας χώρας του Resort & Residential Forum στην Αθήνα τον ερχόμενο Οκτώβριο. Το εν λόγω διεθνές συνέδριο αποτελεί θεσμό στην προσέλκυση τουριστικών επενδύσεων και είμαστε περήφανοι γιατί μετά από εντατική προσπάθεια της Enterprise Greece, πετύχαμε να επιλεγούμε ως διοργανωτές, ενισχύοντας έτσι αφενός την εικόνα της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού παγκόσμιου βεληνεκούς και αφετέρου ως τουριστική αγορά με εξαιρετικές επενδυτικές ευκαιρίες»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Τουρισμός: Τι είναι το «Gig-Tripping» που κυριαρχεί στις ταξιδιωτικές τάσεις
Τουρισμός |

Το «Gig-Tripping» είναι η τελευταία ταξιδιωτική τάση που επιβάλλεται να δοκιμάσετε

Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, αυτός ο δημοφιλής όρος αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς - Ποιες πόλεις και χώρες είναι ιδανικές και οικονομικές για το συγκεκριμένο τύπου διακοπών