Η αγωνιστική ομάδα της McLaren Formula One έχει υπογράψει συμφωνία με έναν ταχέως αναπτυσσόμενο χρηματοοικονομικό τεχνολογικό «μονόκερο», σύμφωνα με τους TheTimes.

Για τη νέα σεζόν, η επωνυμία Airwallex θα εμφανίζεται στο halo – τη δομή ασφαλείας γύρω από τον οδηγό – του νέου αγωνιστικού αυτοκινήτου MCL38 της McLaren, καθώς και στις φόρμες των οδηγών της Lando Norris και Oscar Piastri.

Formula 1: Φεύγει ο Χάμιλτον από την Mercedes

Η McLaren θα χρησιμοποιήσει επίσης την Airwallex για να εξορθολογίσει τις πληρωμές της εφοδιαστικής αλυσίδας για όλα τα Grand Prix.

Η Airwallex είναι μια πλατφόρμα μεταξύ επιχειρήσεων. Το λογισμικό της βοηθά στη μείωση της «τριβής και του κόστους» που σχετίζεται με τις δαπάνες, την κατοχή ή τη μεταφορά χρημάτων παγκοσμίως. Ιδρύθηκε στη Μελβούρνη το 2015 και με έδρα τη Σιγκαπούρη, η εταιρεία πληρωμών υποστηρίζει περισσότερες από 100.000 επιχειρήσεις παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της Qantas, της αεροπορικής εταιρείας και της Shein, του λιανοπωλητή. Ισχυρίζεται ότι είναι πιο διαφανής από τους αντιπάλους της, καθώς και ότι είναι σε θέση να εξαλείψει τα υψηλά τέλη που σχετίζονται με τις συναλλαγές συναλλάγματος.

Αποτιμάται στα 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησής της – και έτσι έχει ξεπεράσει προ πολλού τον μέσο όριο αξίας του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων που λέγεται ότι κάνει μια νέα ιδιωτική εταιρεία τεχνολογίας «μονόκερο» – η Airwallex αναμένεται να είναι έτοιμη για μια αρχική δημόσια προσφορά εντός τριών ή τεσσάρων ετών. Η συνεργασία με τη McLaren θα της επιτρέψει να «ξεκλειδώσει νέες ευκαιρίες και να κλιμακωθεί παγκοσμίως», σύμφωνα με τους TheTimes.

Ο Zak Brown, 52 ετών, διευθύνων σύμβουλος της McLaren Racing, δήλωσε: «Η αποτελεσματικότητα και η απόδοση είναι ζωτικής σημασίας τόσο εντός όσο και εκτός πίστας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε την Airwallex επί του σκάφους και να χρησιμοποιήσουμε τις καινοτόμες και αξιόπιστες λύσεις πληρωμών τους για να υποστηρίξουμε τις οικονομικές δραστηριότητες της ομάδας μας».

1,5 δισ. βλέπουν F1

Ο Jack Zhang, 39 ετών, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Airwallex, δήλωσε: «Υπάρχουν πολύ λίγες μάρκες που ταιριάζουν με την κληρονομιά και την παγκόσμια απήχηση της McLaren. Η συνεργασία μας θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην υποστήριξη της παγκόσμιας επέκτασής μας».

Οι εμπορικές λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν αποκαλυφθεί. Άλλοι συνεργάτες της McLaren περιλαμβάνουν την Google, την British American Tobacco και την Darktrace.

Η τεχνολογία της Airwallex θα επιτρέψει στη McLaren Racing να κρατά, να μετατρέπει και να ξοδεύει βασικά νομίσματα με ταχύτητα, μειώνοντας παράλληλα τα τέλη Swift. Η υπάρχουσα υποδομή πληρωμών της McLaren περιορίζει τις πληρωμές σε προμηθευτές, όπως παρόχους ξενοδοχείων και χώρων εκδηλώσεων, σε λογαριασμό ενιαίου νομίσματος με έδρα τη Βρετανία, με αποτέλεσμα υψηλές χρεώσεις συναλλάγματος, αργούς χρόνους μεταφοράς και επιπλέον χρεώσεις.

Η συνεργασία έρχεται καθώς η F1 αυξάνεται σε δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο. Με αγώνες σε 24 πόλεις, έχει ετήσιο παγκόσμιο τηλεοπτικό κοινό περίπου 1,5 δισεκατομμυρίου.

Η McLaren Racing ιδρύθηκε από τον Bruce McLaren το 1963. Η ομάδα συμμετείχε στον πρώτο της αγώνα στη Φόρμουλα Ένα το 1966 και έχει κερδίσει 20 παγκόσμια πρωταθλήματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι