Ραγδαίες ανακατατάξεις συμβαίνουν στην αγορά οδηγών της F1 – ο Hamilton αντικαθιστά τον Carlos Sainz στη Ferrari, σε συνεργασία με τον Charles Leclerc, σύμφωνα με το graphicnews.com.

Formula 1: Φεύγει ο Χάμιλτον από την Mercedes

Ο Hamilton θα μιμηθεί τώρα τον σπουδαίο και επτά φορές πρωταθλητή της F1 Michael Schumacher στους αγώνες για τη Ferrari. Η ιταλική ομάδα κέρδισε για τελευταία φορά τον τίτλο του οδηγού το 2007, με τον Kimi Raikkonen.

Ο Hamilton έκανε το ντεμπούτο του για τη McLaren το 2007, σε ηλικία 22 ετών, τερματίζοντας τρίτος στη Μελβούρνη της Αυστραλίας και σφραγίζοντας τον πρώτο του τίτλο F1 ένα χρόνο αργότερα για να γίνει ο νεότερος Παγκόσμιος Πρωταθλητής – ένα ρεκόρ που επισκιάστηκε από τον Vettel το 2010. Ανέκτησε το πρωτάθλημα το 2014 και το 2015 και εξασφάλισε τέσσερις ακόμη παγκόσμιους τίτλους σε διαδοχικές χρονιές από το 2017-20.

Αγνοεί την νίκη από τον Δεκέμβριο του 2021 o Χάμιλτον

Yπενθυμίζεται πως με μία αιφνιδιαστική κίνηση, που προκαλεί έκπληξη στους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον, αφήνει τη Mercedes και «μετακομίζει» στη Ferrari για τη σεζόν του 2025.

Μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων το Sky Sports και το BBC Sport μετέδωσαν την είδηση, η οποία επιβεβαιώθηκε τη συνέχεια και από τις δύο πλευρές.

Πρώτη η γερμανική ομάδα, με ένα σύντομο tweet το βράδυ της Πέμπτης ανακοίνωσε τη λήξη του συμβολαίου της με τον Βρετανό πιλότο, στα τέλη της σεζόν του 2024.

«Οι δρόμοι της Mercedes-AMG Petronas F1 Team και του Λιούις Χάμιλτον θα χωρίσουν στα τέλη της σεζόν του 2024. Ο Λιούις Χάμιλτον ενεργοποίησε την δυνατότητα αποδέσμευσης από το συμβόλαιο που ανακοινώθηκε πέρυσι», αναφέρεται στην λιτή ανακοίνωσή της, η Mercedes που βλέπει τον Βρετανό να αποχωρεί απ’ το τιμόνι της μετά από 11 χρόνια και 6 τίτλους παγκόσμιου πρωταθλητή κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους.

«Έζησα καταπληκτικά 11 χρόνια με αυτή την ομάδα και είμαι τόσο περήφανος για όσα πετύχαμε μαζί. Η Mercedes ήταν μέρος της ζωής μου από τότε που ήμουν 13 ετών» τόνισε ο Χάμιλτον σε μια δήλωση που δεν ανέφερε πουθενά το όνομα της Ferrari. «Είναι ένα μέρος όπου έχω μεγαλώσει, οπότε η απόφαση να φύγω, ήταν μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που χρειάστηκε να πάρω ποτέ. Αλλά είναι η κατάλληλη στιγμή για μένα να κάνω αυτό το βήμα και είμαι ενθουσιασμένος που θα αναλάβω μια νέα πρόκληση».

Ο 39χρονος Βρετανός πρόκειται να αντικαταστήσει τον Ισπανό οδηγό Κάρλος Σάινθ στο πλευρό του Σαρλ Λεκλέρκ και θα «δώσει» στην ιταλική ομάδα παγκόσμιο πρωταθλητή σε ένα από τα αυτοκίνητά τους για πρώτη φορά από την ημέρα που αποχώρησε ο Γερμανός Σεμπάστιαν Φέτελ το 2020.

Ο Χάμιλτον δεν έχει κερδίσει αγώνα από τον Δεκέμβριο του 2021 και η Φεράρι δεν έχει κερδίσει τίτλο από το 2008.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι