Η Disney σε όλη την ιστορία της ήταν συνώνυμη με την ψυχαγωγία και πάντα ήταν συνυφασμένη με τα παιχνίδια, τώρα επεκτείνεται και στον τομέα των ηλεκτρονικών παιχνιδιών  και των τεχνικών και προγραμμάτων που χρησιμοποιούν για να φτιάξουν τους εικονικούς κόσμους τους, δίνοντας νέα πνοοί στους δικούς της ήρωες. Για τον λόγο αυτό επενδύει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για μετοχικό μερίδιο στην Epic Games.

Walt Disney: Απολύσεις σχεδιάζει η Pixar Animation Studios

Η Disney συνεργάζεται επίσης με την εταιρεία για να ενσωματώσει την αφήγηση του ψυχαγωγικού ομίλου στο παιχνίδι Fortnite και να αναπτύξει ένα ολοκαίνουργιο σύμπαν παιχνιδιών και ψυχαγωγίας όπου οι καταναλωτές μπορούν «να παίξουν, να παρακολουθήσουν, να ψωνίσουν και να ασχοληθούν με περιεχόμενο, χαρακτήρες και ιστορίες από τις Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, Avatar και πολλά άλλα», ανακοίνωσε η Disney σε δελτίο τύπου.

Σύντυξη εικονικών κόσμων

Οι παίκτες, και οι φαν θα μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες και εμπειρίες, να εκφράσουν την αγάπη τους στα προϊόντα Disney και να μοιράζονται περιεχόμενο μεταξύ τους σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους. Όλα αυτά θα τροφοδοτούνται από την Unreal Engine, προσθέτει η ανακοίνωση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της The Walt Disney Company Ρόμπερτ Άιγκερ, δήλωσε, σύμφωνα με το Bloomberg: «Η νέα συναρπαστική σχέση μας με την Epic Games θα ενώσει τα αγαπημένα brand και franchise της Disney με το εξαιρετικά δημοφιλές Fortnite σε ένα νέο σύμπαν παιχνιδιών και ψυχαγωγίας που αλλάζει τα δεδομένα. Αυτό σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη είσοδο της Disney στον κόσμο των παιχνιδιών και προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για ανάπτυξη και επέκταση. Ανυπομονούμε οι θαυμαστές να βιώσουν τις ιστορίες της Disney και τους κόσμους που αγαπούν με πρωτοποριακούς νέους τρόπους».

Ο Τιμ Σουίνι, Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής της Epic Games, δήλωσε: «Η Disney ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες που πίστεψαν στη δυνατότητα να ενώσουν τους κόσμους τους με τους δικούς μας στο Fortnite και χρησιμοποιούν την Unreal Engine σε όλο το χαρτοφυλάκιό τους. Τώρα συνεργαζόμαστε σε κάτι εντελώς νέο για να οικοδομήσουμε ένα μόνιμο, ανοιχτό και διαλειτουργικό οικοσύστημα που θα φέρει κοντά τις κοινότητες Disney και Fortnite».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή