Οι πέντε μεγάλοι ελληνικοί κατασκευαστικοί όμιλοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον στην πρώτη φάση του διεθνούς διαγωνισμού του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τα Δικαστικά Μέγαρα Ρεθύμνου και Ηρακλείου Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φακέλους εκδήλωσης ενδιαφέροντος υπέβαλαν οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ένωση Προσώπων Mytilineos, Ιντρακάτ, Άκτωρ Παραχωρήσεις και AVAX.

Χρήστος Σταϊκούρας: Οι 20 δράσεις που υλοποιήθηκαν και οι 20 προτεραιότητες για το 2024

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών «κατατέθηκαν οι φάκελοι εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα έργα της ανέγερσης Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου και της ανακατασκευής του Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου, προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού, που διενεργεί μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Οι προσφορές προήλθαν από πέντε  κατασκευαστικούς οικονομικούς φορείς», αναφέρει το υπουργείο.

Το νέο Δικαστικό Μέγαρο στο Ηράκλειο

Στο νέο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου μεικτής επιφάνειας 24.550 τ.μ., προβλέπεται να στεγασθεί το σύνολο των δικαστικών λειτουργιών της πόλης: Εφετείο, Εισαγγελία Εφετών, Εισαγγελία Πρωτοδικείου, Διοικητικό Πρωτοδικείο, Ειρηνοδικείο, Πρωτοδικείο και Πταισματοδικείο.

Το Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου

Η ανακατασκευή του υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου συνολικής επιφάνειας 3.035 τ.μ. περιλαμβάνει την αναδιαμόρφωση των εσωτερικών χώρων με εργονομικά κριτήρια, που αφορούν στα γραφεία του προσωπικού, τις αίθουσες των ακροατηρίων, την αρχειοθέτηση του δικαστικού υλικού, καθώς και στις Η/Μ εγκαταστάσεις, με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της ενεργειακής αποδοτικότητας του κτιρίου.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με την ανακοίνωση του τονίζει ότι «υλοποιεί σημαντικά έργα κατασκευής  δημόσιων κτιρίων σε όλη την Ελλάδα, συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, τη βελτίωση των συνθηκών απασχόλησης του προσωπικού και εν τέλει την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές