Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν (Hakan Fidan) στο Μόναχο, στο περιθώριο της Διάσκεψης Ασφαλείας. Οι δύο άντρες, σύμφωνα με πληροφορίες, συζήτησαν για τις όλες τις μεγάλες περιφερειακές και οικουμενικές προκλήσεις ασφαλείας (Μέση Ανατολή και Ουκρανία) ενώ έγινε αποτίμηση των συμφωνιών και των προοπτικών της θετικής ατζέντας, στην οποία αποδίδεται ιδιαίτερη έμφαση.

Γεραπετρίτης από Georgetown: Η Ελλάδα προωθεί όλο και περισσότερο την ενεργειακή ασφάλεια στην Ευρώπη

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Εξωτερικών οι δύο άνδρες συζήτησαν περιφερειακά και διμερή θέματα εστιάζοντας στην παρακολούθηση όσων συμφωνήθηκαν στο 5ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, τα επόμενα βήματα ενόψει επικείμενων συναντήσεων για τον πολιτικό διάλογο, τη θετική ατζέντα και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και την προετοιμασία της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να μεταβεί στην τουρκική πρωτεύουσα το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου. «Πρόθεσή μου είναι να επισκεφτώ την Άγκυρα τον ερχόμενο Μάιο ως ανταπόδοση της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν», είχε δηλώσει (ρ/σ ΣΚΑΪ) ο Kυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως «πρέπει να διαφυλάξουμε το καλό κλίμα με την Τουρκία που έχει οικοδομηθεί τους τελευταίους μήνες».

“Ειρήνη μέσω Διαλόγου”, αυτό είναι το μότο της φετινής Διάσκεψης για την Ασφάλεια που ολοκληρώνει τις εργασίες της αργά το μεσημέρι. Αλλά ο υπαίτιος του πολέμου στην Ουκρανία είναι απών. Όπως είπε ο επικεφαλής της διοργάνωσης, πρέσβης Κρίστοφ Χόισγκεν, δεν υπάρχει πεδίο διαλόγου με κάποιον που καταπάτησε το διεθνές δίκαιο. Δεν αποτελεί όμως αυτή η στάση αντίφαση με το στόχο της Διάσκεψης; Καθόλου, απαντά στο μικρόφωνο της Deutsche Welle ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς στο περιθώριο της Διάσκεψης.

Πηγή:in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Πολιτική
Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση
Επικαιρότητα |

Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση

Με το πιο θανατηφόρο, τουλάχιστον τα τελευταία 60 έτη, σιδηροδρομικό ατύχημα να απλώνει βαρύ το πέπλο του ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «σίγουρα κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά».