Η σημαντική άνοδος που καταγράφει η τιμή του Bitcoin το τελευταίο διάστημα, η οποία κινείται σταθερά πάνω από το όριο των 60.000 δολαρίων, συμπαρασύρει την ευρύτερη αγορά των κρυπτονομισμάτων. Τελευταία μάλιστα παρατηρείται ένα έντονο ενδιαφέρον στα λεγόμενα meme coins.

Τα meme coins είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία κρυπτονομισμάτων τα οποία βασίζονται σε δημοφιλείς χαρακτήρες meme και viral περιεχόμενο του διαδικτύου. Σε αντίθεση με τα κλασικά κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin ή το Ethereum, τα οποία συχνά βασίζονται σε τεχνολογικές καινοτομίες ή πρακτικές εφαρμογές, τα mem coin δημιουργούνται συνήθως ως μορφή σάτιρας. Συχνά διαθέτουν μια ιδιόρρυθμη επωνυμία και έχουν ως στόχο να προκαλέσουν χιούμορ ή διασκέδαση.

Crypto-φάλαινα η κυβέρνηση των ΗΠΑ: Τι δείχνει η μεταφορά Bitcoin αξίας $922 εκατ.

Το πιο δημοφιλές εξ αυτών το Dogecoin, έχει εκτιναχθεί κατά  70% αυτή την εβδομάδα, με τα πονταρίσματα σε αυτό να ξεπερνούν το 1 δισ. δολάρια.

Η πρόσφατη άνοδος των τιμών του crypto με το χαρακτηριστικό σκυλάκι Shiba Inu, οφείλεται στην επέλαση των λεγόμενων «φαλαινών» στην αγορά, δηλαδή των πιο πλούσιων επενδυτών: για παράδειγμα, ο αριθμός των διευθύνσεων που διαθέτουν περισσότερα από 100.000 tokens DOGE έχει αυξηθεί κατά 0,7% από την αρχή του έτους.  (ο όρος «φάλαινα» χρησιμοποιείται συχνά σε σχέση με έναν συμμετέχοντα στην αγορά με αρκετή ισχύ ώστε να προκαλέσει μια προσωρινή αύξηση ή μείωση στην τιμή ενός περιουσιακού στοιχείου).

Η έκρηξη τιμών του Dogecoin εμφανίζεται ενόψει του τέταρτου halving του Bitcoin που έχει προγραμματιστεί για τις 19 Απριλίου 2024.

Γενικά, οι traders τείνουν να αναζητούν εναλλακτικές επενδύσεις όπως τα memecoins για υψηλότερα βραχυπρόθεσμα κέρδη, αναμένοντας ότι το halving θα δώσει ώθηση στη συνολική αγορά. Αυτή η συμπεριφορά καθοδηγείται από την κερδοσκοπία και την επιθυμία να κεφαλαιοποιηθεί η αυξημένη δραστηριότητα της αγοράς που σχετίζεται με το σοκ προσφοράς του Bitcoin.

Τα σορταρίσματα

Εν τω μεταξύ, τα δεδομένα από την Coinglass δείχνουν ότι τα shorts ή τα στοιχήματα εναντίον του DOGE έχασαν πάνω από 40 εκατομμύρια δολάρια τις τελευταίες 24 ώρες.

Το Doge είναι ένα meme στο διαδίκτυο που έγινε δημοφιλές το 2013. Αποτελείται συνήθως από μια εικόνα του Καμπόσου, ενός σκύλου Shiba Inu, που συνοδεύεται από πολύχρωμο κείμενο με γραμματοσειρά Comic Sans σε πρώτο πλάνο.

Το κείμενο του meme, που αντιπροσωπεύει ένα είδος εσωτερικού μονολόγου, είναι σκόπιμα γραμμένο σε μια μορφή κατακερματισμένων αγγλικών. Το meme βασίζεται σε μια φωτογραφία του 2010 και έγινε δημοφιλές στα τέλη του 2013, ονομαζόμενος ως το κορυφαίο του Know Your Meme εκείνης της χρονιάς.

Το meme Shiba Inu είχε μια αξιοσημείωτη παρουσία στην ποπ κουλτούρα στα τέλη του 2013, συμπεριλαμβανομένου του κρυπτονομίσματος που βασίζεται στο Doge, του Dogecoin, που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.

Υιοθετημένο από τους ανώνυμους χρήστες των κοινωνικών δικτύων έως οργανισμούς σαν τον North Atlantic Fellas Organization, κίνημα αφιερωμένο στην αντιμετώπιση της ρωσικής προπαγάνδας και της παραπληροφόρησης σχετικά με την εισβολή στην Ουκρανία, το meme παραμένει στην επιφάνεια σε πείσμα της συνήθους παροδικότητας των διαδικτυακών τάσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News