Θετικά κινήθηκε σήμερα η Wall Street, καταφέρνοντας να σταματήσει τη διήμερη διόρθωση, ακόμη και καθώς ο επικεφαλής της Federal Reserve μείωσε τις προσδοκίες για το χρόνο μείωσης των επιτοκίων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,20% στις 38.661 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,51% στις 5.104 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,58% στις 16.031 μονάδες.

JKBX: Η αμερικανική startup με τα «μουσικά» ομόλογα

Ενώ ο Nasdaq είχε την καλύτερη απόδοση σήμερα, ορισμένα σημαντικά ονόματα της τεχνολογίας δεν ακολούθησαν την άνοδο. Η Apple υποχώρησε για έκτη συνεχόμενη ημέρα διαπραγμάτευσης, ενώ χαμηλότερα έκλεισαν και οι Alphabet και Tesla.

Οι μετοχές όμως των περιφερειακών τραπεζών κατάφεραν να ανατρέψουν το ενδοσυνεδριακό αρνητικό πρόσημο, μετά την ανακοίνωση της New York Community Bancorp για αύξηση κεφαλαίου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Οι μετοχές της περιφερειακής τράπεζας σημείωσαν άλμα 30%, καθώς η NYCB θα παρέχει μετοχές σε πολλές εταιρείες επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένων των Liberty Strategic Capital, Hudson Bay Capital, Reverence Capital Partners, Citadel Securities και άλλων, σε αντάλλαγμα για την άντληση μετρητών.

Οι traders παρακολούθησαν επίσης την πρώτη από τις δύο εμφανίσεις του Capitol Hill από τον πρόεδρο της Federal Reserve Jerome Powell αυτή την εβδομάδα, ο οποίος δήλωσε ότι ο πληθωρισμός έχει μεν υποχωρήσει σημαντικά το 2023 αλλά παραμένει πάνω από τον μακροπρόθεσμο στόχο του 2% της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς.

Ο επικεφαλής της Fed εξηγώντας ότι το επιτόκιο της πολιτικής είναι πιθανό να βρίσκεται στο αποκορύφωμα σ΄ αυτό τον κύκλο νομισματικής σύσφιγξης επισήμανε ότι οι αξιωματούχοι δεν θα προχωρήσουν στη μείωση αν δεν αισθανθούν εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός κινείται σταθερά στην αποκλιμάκωση του.

Στα μάκρο της ημέρας, ο ιδιωτικός τομέας είχε αύξηση θέσεων εργασίας τον Φεβρουάριο, αλλά με πιο αργό ρυθμό από ό,τι περίμεναν οι οικονομολόγοι, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας επεξεργασίας μισθοδοσίας ADP. Οι εταιρείες πρόσθεσαν 140.000 θέσεις, μέγεθος που αποτελεί βελτίωση από τον ανοδικά αναθεωρημένο αριθμό 111.000 που παρατηρήθηκε τον Ιανουάριο. Αλλά η αύξηση του Φεβρουαρίου ήταν ελαφρώς χαμηλότερη από την πρόβλεψη για 150.000 από οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones.

Επίσης τα αποθέματα χονδρικής μειώθηκαν κατά 0,3% τον Ιανουάριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και ανήλθαν σε 895,1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με έκθεση του Γραφείου Απογραφής των ΗΠΑ. Τα αποθέματα μειώθηκαν κατά 2,5% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street