Η κατάθεση του προυπολογισμού στη Βρετανική Βουλή επιβεβαίωσε αυτο που όλοι συζητούσαν: Οτι θα είναι ένας προυπολογισμός που θα κοιτάζει τις εκλογές και μάλιστα όχι «πλαγίως» αλλά με …άμεσο τρόπο.

Ο υπουργος Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ προσπάθησε να στηρίξει το κόμμα του που παραπαίει, παρουσιάζοντας μια περικοπή 10 δισ. λιρών στην εθνική ασφάλιση αλλά το Παρατηρητήριο του Προϋπολογισμού προειδοποίησε ότι ο μέσος εργαζόμενος θα εξακολουθεί να είναι χειρότερα κατα εκατοντάδες λίρες .

Βρετανία: Ανακοίνωσε δημοσιονομικό πλεόνασμα ρεκόρ

Επαναλαμβάνοντας την προηγούμενη περικοπή του φόρου ο Τζ. Χαντ δήλωσε ότι οι δύο μειώσεις μαζί θα εξοικονομήσουν στους εργαζόμενους κατά μέσο όρο 900 λίρες ετησίως, ενώ η περικοπή της Τετάρτης αναμένεται να κοστίσει στο Υπουργείο Οικονομικών 10,4 δισ. λίρες.

Σε αυτή που θα μπορούσε να είναι η τελευταία σημαντική οικονομική παρέμβαση πριν οι ψηφοφόροι πάνε στις κάλπες, ο Τζ. Χαντ δήλωσε ότι η κυβέρνηση σημειώνει πρόοδο στις οικονομικές της προτεραιότητες και μπορεί τώρα να βοηθήσει τις σκληρά δοκιμαζόμενες οικογένειες μειώνοντας μόνιμα ορισμένους φόρους. Βέβαια, οι υπουργικές ανακοίνωσεις δεν πρέπει να είναι ασχετες  με τη φθίνουσα υποστηριξη για το Συντηρητικό Κόμμα , το οποίο πέφτει σε χαμηλό 45 ετών.

Συνολικά, ο Βρετανός υπουργός υποστήριξε ότι οι μειώσεις φόρου θα οδηγήσουν επιπλέον 200.000 άτομα να ενταχθούν στο εργατικό δυναμικό.

Η αντίδραση των Εργατικών

Οι Εργατικοί, ωστόσο, κατηγόρησαν τους Συντηρητικούς για «14 χρόνια οικονομικής αποτυχίας». Ο Keir Starmer, ο ηγέτης του κόμματος, χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό “την τελευταία απεγνωσμένη πράξη ενός κόμματος που απέτυχε».

Πρόσθεσε: «Μια οικονομία μικρότερη από ό,τι όταν ο πρωθυπουργός μπήκε στην Downing Street – ο ορισμός του εγχειριδίου της παρακμής – αυτό είναι το ρεκόρ τους. Θέλω να πω, μετά από 14 χρόνια, ποιος πραγματικά πιστεύουν ότι αισθάνεται καλύτερα;»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή