Κατά περισσότερο από 12 δισ. δολάρια μειώθηκαν οι βασικές καταθέσεις της New York Community Bancorp, η οποία μόλις χθες έλαβε ψήφο εμπιστοσύνη από επενδυτικό γκρουπ που επένδυσε 1 δισ. δολάρια.

Η «αιμορραγία» των καταθέσεων, σύμφωνα με τους Financial Times, αντιστοιχεί  στο ήμισυ των συνολικών ανασφάλιστων καταθέσεών της. Πραγματοποιήθηκε μέσα σε τρεις ημέρες μετά την υποβάθμιση το περασμένο Σαββατοκύριακο από τον οίκο Moody’s που προκάλεσε στενότητα ρευστότητας και οδήγησε την εταιρεία να αναζητήσει συμφωνία.

New York Community Bancorp: «Σωσίβιο» 1 δισ. δολαρίων μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης

Η NYCB ανακοίνωσε επίσης ότι θα μειώσει το μέρισμά της στο 1 σεντ ανά μετοχή. Είχε καταβάλει τακτικό τριμηνιαίο μέρισμα 17 σεντς ανά μετοχή, το οποίο μείωσε σε 5 σεντς για το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Την Τετάρτη, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι μια ομάδα επενδυτών με επικεφαλής την επενδυτική εταιρεία του πρώην υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν θα επενδύσει 1 δισ. δολάρια στην τράπεζα, αγοράζοντας νέες μετοχές. Η Liberty, η οποία περιλαμβάνει το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας μεταξύ των υποστηρικτών της, θα επενδύσει 450 εκατομμύρια δολάρια. Άλλοι επενδυτές είναι το Hudson Bay που τοποθέτησε 250 εκατομμύρια δολάρια και το Reverence 200 εκατομμύρια δολάρια. Η NYCB όρισε επίσης τον Τζόζεφ Ότινγκ (φωτογραφία) ως νέο διευθύνοντα σύμβουλό της. Ο Ότινγκ αντικαθιστά τον Αλεσάντρο ΝτιΝέλο, ο οποίος έγινε διευθύνων σύμβουλος στις 29 Φεβρουαρίου. Ο ΝτιΝέλο θα παραμείνει ως μη εκτελεστικός πρόεδρος.

Οι μετοχές της NYCB έχουν χάσει περισσότερα από τα τρία τέταρτα της αξίας τους φέτος, αφού η τράπεζα μείωσε το μέρισμά της και έβαλε στην άκρη περισσότερες προβλέψεις από τις αναμενόμενες για ζημίες από δάνεια σε εμπορικά ακίνητα

Στην αρχή της συνεδρίασης η μετοχή της κατέγραψε κέρδη 2% αλλά με έντονη νευρικότητα. Η μετοχή υποχώρησε περισσότερο από 40% κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, αλλά ολοκλήρωσε με άνοδο 7,5% μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ουκρανία: Ο πόλεμος στερεί άντρες από το εργατικό δυναμικό – Περιζήτητες οι γυναίκες από τα εργοστάσια
Διεθνή |

Γυναίκες στη χαλυβουργία - Περιζήτητες οι εργαζόμενες στα ουκρανικά εργοστάσια

Η στρατηγική προσλήψεων γυναικών στοχεύει στην αντικατάσταση των ανδρών που πάνε στον πόλεμο, αλλά και των χιλιάδων εργαζομένων που έχουν μετακομίσει σε ασφαλέστερες περιοχές της χώρας