Το οικογενειακό γραφείο του συνιδρυτή της Duty Free shop DFS Group Ρόμπερτ Μίλερ διαλύει τη δική του επενδυτική ομάδα, για να παραδώσει το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εξωτερικούς διαχειριστές, είπαν άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα.

Πιο συγκεκριμένα, το οικογενειακό γραφείο καταργεί την SAIL Advisors Ltd. με έδρα το Χονγκ Κονγκ, το 20χρονο επενδυτικό γραφείο της, είπαν στο Bloomberg γνώστες του θέματος, ζητώντας να μην κατονομαστούν επειδή το θέμα είναι ιδιωτικό. Ο Χάρολντ Γιουν, επικεφαλής επενδύσεων της SAIL, και ο Έιντριαν Νγκ, ο οποίος φρόντιζε τις επενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων και επιχειρηματικών κεφαλαίων, ήταν μεταξύ εκείνων των οποίων οι ρυθμιστικές άδειες με την εταιρεία αφαιρέθηκαν πρόσφατα, σύμφωνα με δημόσια στοιχεία.

KPMG: Τα μυστικά του επιτυχημένου Οικογενειακού Επιχειρείν

Το οικογενειακό γραφείο βρίσκεται σε συζητήσεις με εταιρείες συμπεριλαμβανομένης της Blackstone για να αναλάβει τις υπάρχουσες επενδύσεις του.

Η κίνηση σηματοδοτεί το τέλος αυτού που ήταν ένας από τους πιο ενεργούς επενδυτές σε hedge funds όχι μόνο στην Ασία, αλλά και παγκοσμίως, είπαν άνθρωποι που είναι εξοικειωμένοι με την εταιρεία. Η αργή πτώση του έλαβε χώρα ενάντια σε ένα μεταβαλλόμενο βιομηχανικό τοπίο, στο οποίο η διαπραγματευτική δύναμη των οικογενειακών γραφείων μειώθηκε έναντι μεγαλύτερων ιδρυμάτων, συμπεριλαμβανομένης της Blackstone, η οποία έχει υπό διαχείριση 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Ποιος είναι ο Ρόμπερτ Μίλερ

Ο Μίλερ ίδρυσε τον κολοσσό αφορολόγητων αγορών DFS στο Χονγκ Κονγκ μαζί με τον Τσαρλς Φίνι. Ο τελευταίος πέθανε στα 92 του τον Οκτώβριο, έχοντας παραχωρήσει σχεδόν όλη την περιουσία του 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε τότε η Washington Post. Η Moët Hennessy Louis Vuitton συμφώνησε να αγοράσει το πλειοψηφικό μερίδιο της DFS το 1996.

Η SAIL ιδρύθηκε το 2003 για να κάνει επενδύσεις για το οικογενειακό γραφείο του Μίλερ και εξωτερικούς επενδυτές. Το οικογενειακό γραφείο του Μίλερ, που τότε ονομαζόταν Search Investment Group, μετονομάστηκε σε Mari-Cha Group, προς τιμή της κόρης του Μαρί Σαντάλ, η οποία είναι παντρεμένη με τον πρωτότοκο γιο του τέως βασιλιά της Ελλάδας.

Γεννημένος στις ΗΠΑ αλλά κάτοικος Χονγκ Κονγκ από το 1960, ο 90χρονος Μίλερ δημιούργησε το οικογενειακό του γραφείο στις αρχές της δεκαετίας του 1970, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Ως ένας από τους παλαιότερους και μεγαλύτερους διαχειριστές κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου στην Ασία, οι απόφοιτοι της SAIL περιλαμβάνουν την Ελίζα Λάου, η οποία ίδρυσε τη Synergy Fund Management, την Ντενίς Χου, ιδρυτική εταίρος της Archer Asia, του κεφαλαίου διαχείρισης hedge funds που υποστηρίζεται από την Rockhampton Group και ο Μάικλ Γκάροου, ο οποίος συνίδρυσε τον Όμιλο HS με έδρα το Χονγκ Κονγκ, στρατηγικό επενδυτή σε νεοφυή hedge funds.

Το 2017, η SAIL επέστρεψε χρήματα σε άλλους πελάτες για να επικεντρωθεί αποκλειστικά στην επένδυση του πλούτου για το οικογενειακό γραφείο του Μίλερ, επικαλούμενη το αυξανόμενο ρυθμιστικό και λειτουργικό κόστος. Οι επενδυτές αμφισβητούσαν τα hedge funds που χρεώνουν υψηλές προμήθειες και απέφεραν μέτριες αποδόσεις. Επίσης, παρακάμπτουν ολοένα και περισσότερο τους μεσάζοντες και το επιπλέον επίπεδο προμηθειών τους για να κατανέμουν απευθείας στα hedge funds.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή