Ο δισεκατομμυριούχος Ken Griffin έκανε ένα τεράστιο άλμα όταν είπε ότι η γιγαντιαία εταιρεία hedge-fund του, η Citadel, μετέφερε την έδρα της από το Σικάγο στο Μαϊάμι. Ήταν η πιο σημαντική μετεγκατάσταση οποιασδήποτε χρηματοπιστωτικής εταιρείας στο Μαϊάμι. Αλλά τα περιγράμματα των σχεδίων του γραφείου του Griffin αρχίζουν να διαμορφώνονται. Η νέα έδρα σχεδιάζεται από την Foster + Partners, η οποία στοχεύει στη δημιουργία ενός από τους ψηλότερους πύργους της πόλης. Ο Griffin σχεδιάζει επίσης ένα πολυτελές ξενοδοχείο για την κορυφή του κτηρίου, σύμφωνα με Wall Street Journal.

Κεν Γκρίφιν: Ο καπιταλισμός των ΗΠΑ «καταρρέει μπροστά στα μάτια μας»

Τώρα, σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, ο Griffin αγόρασε αντί 1 δισ. δολαρίων ένα παραθαλάσσιο οικόπεδο.

Wall Street του Νότου

«Είναι μια μοναδική ευκαιρία να χτίσουμε ένα εμβληματικό κτήριο στο Μαϊάμι για το μέλλον της Citadel», δήλωσε ο Gerald Beeson, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Η Citadel σχεδιάζει επίσης νέους χώρους γραφείων στη Νέα Υόρκη και περαιτέρω ανάπτυξη στο Λονδίνο. Αλλά η κύρια έδρα θα είναι στο Μαϊάμι, το οποίο ο Griffin συχνά εκθειάζει ως «Wall Street του Νότου». Το νέο κτίριο αντικατοπτρίζει τη συνεχή προσπάθειά του να αφήσει το σημάδι του στον ορίζοντα της πόλης, μία επιδίωξη που έχει γοητεύσει την επιχειρηματική κοινότητα του Μαϊάμι από την άφιξή του.

«Ο Κεν Γκρίφιν ήταν η μεταμόσχευση με το υψηλότερο προφίλ στο Μαϊάμι μετά τον ΛεΜπρόν Τζέιμς», δήλωσε ο Νίτιν Motwani, διευθύνων σύμβουλος της Merrimac Ventures και προγραμματιστής του Miami Worldcenter. «Το αποτέλεσμα της Citadel προσελκύει περισσότερες επιχειρήσεις και πλούτο στο Μαϊάμι, οδηγώντας την αγορά ακινήτων και την τροφοδότηση της φιλανθρωπικής προσφοράς».

Με την τύχη της μελλοντικής έδρας της να βρίσκεται ακόμη υπό επεξεργασία, η Citadel προσέλαβε τον Paul Darrah την Alphabet της Google για να ηγηθεί των προσπαθειών της εταιρείας στον τομέα των ακινήτων ως επικεφαλής του χώρου εργασίας. Ο Darrah που ξεκίνησε τον περασμένο μήνα, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της εταιρείας της Google στο Μανχάταν.

Ο νέος CWO δήλωσε ότι προετοιμάζει έναν προσωρινό χώρο για την εταιρεία μέσα στο 830 Brickell, κτίριο γραφείων κατηγορίας Α στο κέντρο του Μαϊάμι που είναι υπό κατασκευή και καθυστερεί. Ο χώρος των 130.000 τετραγωνικών ποδιών θα καταλαμβάνει έξι ορόφους και θα επιτρέψει στον Darrah να πειραματιστεί με αυτό που η τελική έδρα της Citadel θα πρέπει να μοιάζει, είπε. Η μίσθωση επιτρέπει στην Citadel να παραμείνει στον χώρο για έως και εννέα χρόνια, καθώς επεξεργάζονται ποια θα είναι τελικά η έδρα της.

Ο Γκρίφιν, εν τω μεταξύ, αντιμετωπίζει προκλήσεις όσον αφορά τις φιλοδοξίες του για ακίνητα. Εκτός από το παραθαλάσσιο οικόπεδο που αγόρασε, ο Griffin έχει αποκτήσει πολλά κομμάτια συνεχόμενης γης, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου οικοπέδου που εκτείνεται σε ένα οικοδομικό τετράγωνο και στεγάζει έναν πρόσφατα ανακαινισμένο πύργο γραφείων.

Κατεδάφισε ένα μικρό συγκρότημα διαμερισμάτων σε ένα από τα οικόπεδα και έχει κάνει περιβαλλοντικές δοκιμές στον κεντρικό χώρο της έδρας. Αλλά στον κεντρικό χώρο υπάρχει ένα κτίριο, άνω των 20 διαμερισμάτων, το οποίο θα μπορούσε να περιπλέξει τις προσπάθειες της Citadel να πάρει τον έλεγχο της περιοχής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Σνάμπελ (ΕΚΤ): Μια μείωση επιτοκίων τον Ιούλιο δεν φαίνεται δικαιολογημένη
Διεθνή |

Σνάμπελ (ΕΚΤ): Μια μείωση επιτοκίων τον Ιούλιο δεν φαίνεται δικαιολογημένη

Δεδομένης της «πολύ υψηλής αβεβαιότητας», υποστήριξε ότι «θα πρέπει να δώσουμε στον εαυτό μας αρκετό χρόνο για να δούμε τι συμβαίνει», είπε το μέλος ου εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ