Να απορροφήσουν το μεγαλύτερο μέρος των πιέσεων κατάφεραν οι αμερικανικοί δείκτες, με τη Wall Street να τηρεί επί της ουσίας στάση αναμονής για τα στοιχεία για τον πληθωρισμό εντός της εβδομάδας, τα οποία και θα δώσουν έναν οδηγό για τις επερχόμενες αποφάσεις της Federal Reserve.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,12% στις 38.769 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,11% στις 5.117 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,41% στις 16.019 μονάδες.

Bitcoin: Ιστορικό ρεκόρ τη Δευτέρα, για πρώτη φορά πάνω από τα 72.000 δολάρια [γράφημα]

Σε επίπεδο τίτλων, η Nvidia έχασε περίπου 2%, με τους πωλητές να συνεχίζουν μετά το -5% της Παρασκευής, ενώ και η Super Micro Computer, η οποία και αυτή εστιάζει στην τεχνητή νοημοσύνη, υποχώρησε περισσότερο από 5%.

Με το βλέμμα στα επιτόκια

Πέραν των παραπάνω όμως, η Wall Street αναμένει τα στοιχεία για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή και Παραγωγού του Φεβρουαρίου – οι οποίοι πρόκειται να ανακοινωθούν την Τρίτη και την Πέμπτη, αντίστοιχα. Τα στοιχεία αυτά είναι μεταξύ των τελευταίων σημαντικών οικονομικών ανακοινώσεων πριν οι αξιωματούχοι της Federal Reserve συνεδριάσουν για τη νομισματική πολιτική.

Αυτές οι ανακοινώσεις θα συνεκτιμηθούν με εκείνη για τις θέσεις εργασίας που ανακοινώθηκε την Παρασκευή, η οποία έδωσε στους επενδυτές μεικτά μηνύματα για το πότε ακριβώς η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια. Ενώ η οικονομία των ΗΠΑ πρόσθεσε περισσότερες θέσεις εργασίας από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές, ένα υψηλότερο ποσοστό ανεργίας και η μικρότερη από την αναμενόμενη αύξηση των μισθών ήταν ενθαρρυντικά μηνύματα ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να αρχίσει να χαλαρώνει σύντομα τη νομισματική πολιτική.

«Στο τραπέζι δεν υπάρχει το σενάριο η Fed να μειώσει τα επιτόκια στη συνεδρίασή της αργότερα αυτόν τον μήνα», δήλωσε ο Mike Dickson, επικεφαλής έρευνας στην Horizon Investments. «Με βάση τα δεδομένα, αναμένουμε ότι η Fed θα τηρήσει στάση αναμονής μέχρι να δει τουλάχιστον τρεις συνεχόμενους μήνες χαμηλότερου πληθωρισμού βασικών υπηρεσιών. Αυτό σημαίνει τον Ιούνιο το νωρίτερο – ή και αργότερα το 2024, εάν ο πληθωρισμός των υπηρεσιών παραμείνει σταθερός», εκτίμησε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]