Τον κώδωνα του κινδύνου για τον ακροδεξιό εξτρεμισμό έκρουσε ο πρόεδρος της Bundesbank, Γιοαχίμ Νάγκελ  και τόνισε ότι απειλεί την ευημερία της Γερμανίας . Προειδοποίησε ότι η έξοδος από το ευρώ θα ήταν «οικονομική καταστροφή για όλους μας», σε συνέντευξή του στον όμιλο Funke Media που δημοσιεύθηκε το Σάββατο.

«Απευθύνω έκκληση σε όλους να μην παίρνουν ελαφρά τον κίνδυνο του δεξιού εξτρεμισμού», είπε, προσθέτοντας ότι ο εξτρεμισμός αποτρέπει τους επενδυτές και τους εξειδικευμένους εργαζόμενους που έρχονται στη Γερμανία από το εξωτερικό.

Γερμανία: Ο πολιτικός κατακερματισμός είναι «τρομακτικά παρόμοιος» με τη δεκαετία του ’30

Ο Νάγκελ τάχθηκε κατά της εξόδου της Γερμανίας από τη νομισματική ένωση ή την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις οποίες χαρακτήρισε «ακρογωνιαίους λίθους της ευημερίας μας».

Χωρίς να θέλει να υποβαθμίσει τις προκλήσεις της χώρας o κεντρικός τραπεζίτης  επεσήμανε ότι η αγορά εργασίας της Γερμανίας παρέμεινε σταθερή και ότι έχει σχεδόν πλήρη απασχόληση.

Η οικονομία της Γερμανίας

Πρόσφατα σχολίασε την οικονομία της χώρας του και της Ευρώπης.

«Πάντα συζητιέται ότι η Γερμανία είναι ένας ‘ασθενής’. Με ανησυχεί περισσότερο ότι η Ευρώπη αρρωσταίνει, εάν δεν αρχίσουμε επιτέλους να κάνουμε το χρέος μας», είπε όπως μετέδωσε το Bloomberg.  Ο πρόεδρος της Bundesbank αναφερόταν στην υπερβολική γραφειοκρατία και τους υψηλούς φόρους στην Ευρώπη.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης διανύει την πρώτη της ύφεση μετά την πανδημία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πολλών αναλυτών, ενώ και η ανάκαμψη αργότερα μέσα στο έτος προβλέπεται ήπια. Τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι η ύφεση της Γερμανίας υποχώρησε, αυτό οφειλόταν αποκλειστικά στον τομέα των υπηρεσιών, ο οποίος προσέγγισε τη στασιμότητα.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή