Ο αριθμός των ανθρώπων που χρησιμοποιούν καθημερινά το X μειώνεται, περισσότερο από ένα χρόνο αφότου ο δισεκατομμυριούχος της τεχνολογίας Ιλον Μασκ αγόρασε την εφαρμογή που ήταν γνωστή ως Twitter.

Δεδομένα από δύο εταιρείες ερευνών και στοιχεία που δημοσίευσε ο Ι.Μάσκ και το X υποδηλώνουν επιδείνωση της κατάστασης του X με βάση ορισμένες μετρήσεις, σημειώνει το NBC News. Ο Μασκ προωθει την πλατφόρμα στην αγορά ως την «πλατεία της [παγκόσμιας] πόλης», αλλά σε αριθμό χρηστών συνεχίζει να υστερεί πολύ σε σχέση με τους ανταγωνιστές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που εστιάζουν στο βίντεο, όπως το Instagram και το TikTok.

Twitter: Κατέρρευσαν οι διαπραγματεύσεις Μασκ – απολυμένων εργαζομένων για διακανονισμό

Τον Φεβρουάριο, το X είχε 27 εκατομμύρια καθημερινούς ενεργούς χρήστες της εφαρμογής του για κινητά στις ΗΠΑ, μειωμένο κατά 18% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με την Sensor Tower, μια εταιρεία πληροφοριών αγοράς με έδρα το Σαν Φρανσίσκο. Η βάση χρηστών στις ΗΠΑ παραμένει σταθερή ή μειώνεται κάθε μήνα από τον Νοέμβριο του 2022, τον πρώτο πλήρη μήνα που ο Μασκ κατέχει την εφαρμογή, και συνολικά έχει μειωθεί κατά 23% από τότε, σύμφωνα με την Sensor Tower.

Οι αριθμοί ήταν σχεδόν το ίδιο κακοί παγκοσμίως, καθώς οι καθημερινοί ενεργοί χρήστες της εφαρμογής για κινητά έπεσαν στα 174 εκατομμύρια τον Φεβρουάριο, μειωμένοι κατά 15% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με την εταιρεία.

Άλλες εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης παρουσίασαν μέτρια αύξηση της παγκόσμιας βάσης χρηστών τους κατά την ίδια περίοδο, σύμφωνα με την έρευνα, με το Snapchat να αυξάνεται κατά 8,8%, το Instagram κατά 5,3%, το Facebook κατά 1,5% και το TikTok κατά 0,5%. Όλες αυτές οι εφαρμογές παρουσίασαν μείωση κατά την ίδια περίοδο στις ΗΠΑ, αλλά καμία δεν ήταν τόσο απότομη όσο η πτώση στο X.

Το X είχε “την πιο ουσιαστική μείωση των ενεργών χρηστών σε σύγκριση με τους ομολόγους του”, έγραψε ο Abe Yousef, ανώτερος αναλυτής Insights της Sensor Tower, σε μια ερευνητική έκθεση.

“Αυτή η μείωση των ενεργών χρηστών της εφαρμογής X για κινητά μπορεί να οφείλεται στην απογοήτευση των χρηστών για το κραυγαλέο περιεχόμενο, σε γενικά τεχνικά ζητήματα της πλατφόρμας και στην αυξανόμενη απειλή των πλατφορμών βίντεο μικρής διάρκειας”, έγραψε.

Υπό την ιδιοκτησία του Μασκ, το X έχει χαλαρώσει τους κανόνες μετριασμού περιεχομένου που προηγουμένως περιόριζαν το περιεχόμενο μίσους, όπως εικόνες λευκής υπεροχής, και ο Μασκ έχει καλωσορίσει πίσω στην πλατφόρμα ορισμένους χρήστες τους οποίους η παλιά διοίκηση του Twitter είχε απαγορεύσει.

Η Χ, διαφωνεί

Η X ανέφερε σε μια ανάρτηση τη Δευτέρα ότι ο παγκόσμιος αριθμός είναι υψηλότερος από ό,τι δείχνουν τα στοιχεία του Sensor Tower, με 250 εκατομμύρια ανθρώπους να χρησιμοποιούν το X κάθε μέρα παγκοσμίως.

Αυτό εξακολουθεί να είναι μια μείωση από την εποχή που ο Musk αγόρασε την εφαρμογή. Ο Μασκ δήλωσε το 2022 ότι, περίπου τη στιγμή που ολοκλήρωσε την αγορά στα τέλη Οκτωβρίου, το Twitter είχε περίπου 258 εκατομμύρια «καθημερινούς ενεργούς χρήστες που μπορούν να αξιοποιηθούν », όπως ήταν η μέτρηση της εταιρείας εκείνη την εποχή.

Η X δεν απάντησε σε αίτημα για πρόσθετες πληροφορίες. Δεν είπε πώς ορίζει ποιος μετράει ως ενεργός χρήστης – μια μέτρηση που από το όνομά της μπορεί να φαίνεται απλή, αλλά οι τεχνολογικές πλατφόρμες την ορίζουν διαφορετικά.

Σε μηνιαία βάση, το X το χρησιμοποιούν 550 εκατομμύρια άνθρωποι, σύμφωνα με την εταιρεία. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει αύξηση 1,5% από τον Ιούλιο, όταν ο Musk δήλωσε ότι το X είχε 542 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες.

Η πρόσκληση του Μασκ

Οι διαφημιστές έχουν επίσης εγκαταλείψει το X, δήλωσε η Sensor Tower, με 75 από τους 100 κορυφαίους διαφημιστές στις ΗΠΑ στο X από τον Οκτώβριο του 2022,  να έχουν σταματήσει τις διαφημιστικές δαπάνες σε αυτό.

Η έξοδος κορυφώθηκε προς το τέλος του περασμένου έτους, αφότου ο Μασκ ασπάστηκε δημοσίως μια αντισημιτική θεωρία συνωμοσίας και απευθυνόμενος στους διαφημιστές σε ένα συνέδριο στη Νέα Υόρκη: είπε «Go f— yourself».

Τις τελευταίες ημέρες, ο Μασκ προέτρεψε τους 177 εκατομμύρια οπαδούς του στο X να βάλουν περισσότερους ανθρώπους στην πλατφόρμα. Την Κυριακή, δημοσίευσε οδηγίες για το πώς να μοιράζονται αναρτήσεις με φίλους, μια βασική λειτουργία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Παρακαλώ στείλτε συνδέσμους από αυτή την πλατφόρμα στους φίλους σας που εξακολουθούν να παραπλανώνται από τα παλαιά μέσα ενημέρωσης!»,  έγραψε σε ξεχωριστή ανάρτηση την Κυριακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία