Ένα βίντεο που δείχνει ένα παραπληγικό άτομο να ελέγχει τον δρομέα ενός ποντικιού μόνο με τη σκέψη του για να παίξει σκάκι σε ηλεκτρονικό υπολογιστή έδωσε στη δημοσιότητα ο Ίλον Μασκ.
Ο Νόουλαντ Αρμπό, ο πρώτος ασθενής στον οποίο έχει εμφυτευτεί τσιπ εγκεφάλου της εταιρείας Neuralink του Μασκ, έπαιξε χθες σε ζωντανή μετάδοση σκάκι.
Ο 29χρονος Αρμπό, που έμεινε παράλυτος από τον ώμο και κάτω μετά από ένα ατύχημα κατάδυσης, έπαιξε σκάκι στο φορητό υπολογιστή του, κινώντας τον κέρσορα με τη σκέψη του μέσω της συσκευής Neuralink.
Μασκ – Άλτμαν: Εντείνεται η κόντρα με νέες αποκαλύψεις
Τον Ιανουάριο ο Ίλον Μασκ είχε ανακοινώσει ότι ο Αμπρό μπορούσε να ελέγξει ένα ποντίκι υπολογιστή χρησιμοποιώντας τις σκέψεις του.
— Neuralink (@neuralink) March 20, 2024
Απαντώντας στις ερωτήσεις του μηχανικού της Neuralink σχετικά με το πώς χρησιμοποιεί την τεχνολογία της εταιρείας, o 29χρονος εξηγεί ότι προηγήθηκε μια διαδικασία εκπαίδευσης, κατά την οποία χρειάστηκε να μάθει να διαφοροποιεί τη φανταστική κίνηση από την απόπειρα κίνησης. «Στο ξεκίνημα προσπαθούσα να κουνήσω π.χ. το δεξί μου χέρι αριστερά, δεξιά, μπροστά, πίσω. Κι από εκεί, νομίζω ότι απλά έγινε διαισθητικό για εμένα να αρχίσω να φαντάζομαι τον κέρσορα να κινείται».
«Η χειρουργική επέμβαση ήταν εξαιρετικά εύκολη», είπε ο Αμπρο στο βίντεο που μεταδόθηκε από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X του Μασκ, αναφερόμενος στη διαδικασία εμφύτευσης. «Κυριολεκτικά βγήκα από το νοσοκομείο μια μέρα αργότερα, δεν έχω γνωστικές διαταραχές.
«Βασικά είχα σταματήσει να παίζω αυτό το παιχνίδι», είπε ο Αμπρο, αναφερόμενος στο παιχνίδι Civilization VI, «όλοι (η Neuralink) μου δώσατε τη δυνατότητα να το κάνω ξανά και να παίξω για 8 ώρες συνεχόμενα».
Εξηγώντας την εμπειρία του με τη νέα τεχνολογία, ο Αμπρο είπε ότι «δεν είναι τέλεια» και «έχει αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα». «Δεν θέλω οι άνθρωποι να πιστεύουν ότι αυτό είναι το τέλος του ταξιδιού, υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, αλλά έχει ήδη αλλάξει τη ζωή μου», πρόσθεσε.
Η ανάρτηση Μασκ
Σε ανάρτηση στο X ο Μασκ αναφέρει ότι «η τυφλή όραση είναι το επόμενο προϊόν μετά την τηλεπάθεια».
Livestream of @Neuralink demonstrating “Telepathy” – controlling a computer and playing video games just by thinking https://t.co/0kHJdayfYy
— Elon Musk (@elonmusk) March 20, 2024
Latest News
Η Κίνα σφίγγει τον κλοιό στο κυβερνοέγκλημα του χρηματοπιστωτικού τομέα
Η Υπηρεσία Κυβερνοχώρου δεσμεύτηκε για τη συνέχιση των προσπαθειών καταπολέμησης της ηλεκτρονικής απάτης στην Κίνα
Χτίζει... κόμβο logistics η Huawei στον Πειραιά – Οι νέες επενδύσεις που σχεδιάζει
«Το logistics hub που θα δημιουργηθεί ουσιαστικά θα λειτουργεί σαν πύλη εισόδου των προϊόντων της Huawei προς την Ευρώπη», είπε ο CEO της εταιρείας για τη νοτιοανατολική Ευρώπη
Η Apple φέρνει το ChatGPT στα iPhone και τα Mac - To Siri αποκτά AI
To chatbot τεχνητής νοημοσύνης θα ενεργοποιείται όταν ο χρήστης κάνει ερωτήσεις που το ίδιο το Siri δεν μπορεί να απαντήσει.
Θεοδωρόπουλος για AI: Αυτές είναι οι 4 ανησυχίες των επιχειρήσεων
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, μίλησε στο AI Connect της Google για τις ανησυχίες των ελληνικών επιχειρήσεων γύρω από τη χρήση της AI
Η Google φέρνει στα ελληνικά σχολεία το “Experience AI”
Η Google και το Raspberry Pi Foundation παρέχουν χρηματοδοτική στήριξη και ενδυνάμωση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές για ένα μέλλον καθοδηγούμενο από την Τεχνητή Νοημοσύνη
Σχέδιο απαγόρευσης των social media σε παιδιά κάτω των 15 ετών και στην Ελλάδα; - Τι εξετάζεται
Προωθούνται αυστηροί περιορισμοί στην πρόσβαση των παιδιών κάτω των 15 ετών στα social media
Πώς θα χτιστεί ο «Φάρος» του ελληνικού AI - Ο ρόλος του Υπερταμείου
Το έργο για τον «Φάρο» συνδέεται με την κατασκευή του εθνικού υπερυπολογιστή «Δαίδαλου» - Θα δημιουργηθεί θυγατρική που θα αναλάβει τη διαχείρισή του
Αποκαλυπτήρια για το «αλάνθαστο» κβαντικό μικροτσίπ της Google
Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature, η Google είπε ότι βρήκε έναν τρόπο να συνδυάζει τα Qubits του τσιπ Willow, έτσι ώστε τα ποσοστά σφαλμάτων να μειώνονται καθώς αυξάνεται ο αριθμός των Qubits
Δημιουργείται στην Ελλάδα το AI factory «Pharos» - Το μήνυμα Μητσοτάκη
«Η Ελλάδα μία από τις επτά χώρες της ΕΕ που θα δημιουργηθούν «εργοστάσια» τεχνητής νοημοσύνης τόνισε ο πρωθυπουργός
Πόση τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιούν οι Έλληνες - Τι δείχνει έρευνα της Focus Bari
Στην έρευνα της Focus Bari αναλύονται οι ευκαιρίες, οι κίνδυνοι αλλά και οι μεγάλες προσδοκίες