Η Alibaba ανοίγει νέα σελίδα στην ιστορία της καθώς σήμερα ανέφερε ότι προσφέρεται να αγοράσει το 36% της Cainiao που δεν κατέχει ήδη για έως και 3,75 δισεκατομμύρια δολάρια, εγκαταλείποντας τα σχέδια για αρχική δημόσια προσφορά (IPO) της επιχείρησης logistics στο Χονγκ Κονγκ, όπως αναφέρει το Reuters.

Alibaba: Πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 25 δισ.δολαρίων

Στην τελευταία στροφή του κινεζικού γίγαντα ηλεκτρονικού εμπορίου στο σχέδιο αναδιάρθρωσής του, η Alibaba, η οποία κατέχει μερίδιο περίπου 64% στην Cainiao, δήλωσε ότι προσφέρεται να αποκτήσει τις υπόλοιπες μετοχές.

Η κατάλληλη στιγμή

“Δεδομένης της στρατηγικής σημασίας του Cainiao για την Alibaba και της σημαντικής μακροπρόθεσμης ευκαιρίας που βλέπουμε στην οικοδόμηση ενός παγκόσμιου δικτύου logistics, πιστεύουμε ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να διπλασιάσουμε το ποσοστό μας”, δήλωσε ο πρόεδρος του ομίλου Alibaba Joe Tsai.

Η Tsai σε πρόσφατη κλήση κερδών δήλωσε ότι όλες οι προγραμματισμένες IPO της Alibaba, συμπεριλαμβανομένης της Cainiao “υπόκεινται στις συνθήκες της αγοράς”.

“Οι συνθήκες της αγοράς επί του παρόντος δεν είναι σε κατάσταση όπου πιστεύουμε ότι μπορούμε πραγματικά να αντικατοπτρίσουμε την πραγματική εγγενή αξία αυτών των επιχειρήσεων”, δήλωσε τότε.

Ταραχώδης χρονιά

Σε δήλωσή της, η Alibaba δήλωσε την Τρίτη ότι προσφέρει στους μετόχους μειοψηφίας της Cainiao την ευκαιρία να πουλήσουν όλες τις εκκρεμείς μετοχές για 0,62 δολάρια ανά μετοχή.

Η Alibaba είχε μια ταραχώδη χρονιά από τότε που ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη αναδιοργάνωση στην 25χρονη ιστορία της, χωρίζοντας σε έξι μονάδες. Εγκατέστησε νέο CEO, ανακοίνωσε και στη συνέχεια εγκατέλειψε την εισαγωγή του τμήματος Cloud και επικεντρώθηκε εκ νέου στις βασικές δραστηριότητές της.

“Η αναδιοργάνωση της διοίκησης είχε ως αποτέλεσμα πιο ευέλικτη και αποτελεσματική λήψη αποφάσεων και έχουμε δει σημαντικό θετικό αντίκτυπο στην επιχείρησή μας. Είμαστε βέβαιοι ότι τα αποτελέσματα αυτής της αναδιοργάνωσης θα αντικατοπτρίζονται στις λειτουργικές και οικονομικές μετρήσεις της Alibaba στο μέλλον», δήλωσε ο Tsai.

Ο Cainiao υπέβαλε για πρώτη φορά τα έγγραφα IPO στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ τον Σεπτέμβριο. Η Τρίτη σηματοδότησε την τελευταία ημέρα ενός παραθύρου έξι μηνών πριν από το οποίο έπρεπε να ενημερώσει την κατάσταση καταχώρισής της. Κανένα χρονοδιάγραμμα δεν είχε ποτέ δημοσιοποιηθεί.

Η Alibaba δήλωσε επίσης ότι θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη στις 9:30 μ.μ. ώρα Χονγκ Κονγκ για να συζητήσει την ανακοίνωση της Cainiao.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή