Κατακόρυφες μειώσεις στις τιμές σε ένα ευρύ φάσμα βασικών προϊόντων cloud έως και 55% ανακοίνωσε η Alibaba σε μια προσπάθεια να τροφοδοτήσει την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα.

Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να καταστήσει «τις δυνατότητες του cloud πιο περιεκτικές και προσιτές στην εποχή του AI», σύμφωνα με την εταιρεία, που παράλληλα επισήμανε πως οι μειώσεις τιμών τίθενται σε ισχύ την Πέμπτη και θα αφορούν περισσότερες από 100 προδιαγραφές προϊόντων.

Κίνα: Η «όμορφη» αντεπίθεση της Alibaba

«Ως ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών cloud στην Κίνα και την APAC, βλέπουμε τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης της ψηφιακής αγοράς της Κίνας», σχολίασε ο Liu Weiguang, πρόεδρος της επιχείρησης δημόσιου cloud στην Alibaba Cloud Intelligence.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε την εκστρατεία μείωσης των τιμών για να μειώσουμε το κατώτατο όριο των υπηρεσιών cloud για περισσότερες επιχειρήσεις και προγραμματιστές, ώστε να αποκομίσουν τα τεχνολογικά μερίσματα και να επιταχύνουν την υιοθέτηση προηγμένων δημόσιων υπηρεσιών cloud σε διάφορους κλάδους στην Κίνα», συμπλήρωσε στο CNBC.

Οι προοπτικές

Το ενδιαφέρον και οι επενδύσεις στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη έχουν αυξηθεί από τότε που η OpenAI ξεκίνησε το ChatGPT τον Νοέμβριο του 2022.

Σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο του 2023, η McKinsey εξήγησε ότι η πολυδιαφημισμένη τεχνολογία προσφέρει ευκαιρίες για τις καθιερωμένες εταιρείες.

«Η μία είναι η χρήση του cloud για την υποστήριξη πρωτοβουλιών γεννητικής AI. Με τις τεράστιες απαιτήσεις της σε υπολογιστές, αποθήκευση και δικτύωση, η GenAI χρειάζεται το cloud για να κλιμακωθεί. Η πολυπλοκότητά της, επιπλέον, απαιτεί εφαρμογή μέσω κλιμακούμενων εταιρικών πλατφορμών cloud και όχι μέσω αποσυνδεδεμένων πιλότων και πρωτοβουλιών που εκτελούνται από μεμονωμένες ομάδες ανάπτυξης», ανέφεραν οι αναλυτές της McKinsey.

Η Canalys από την πλευρά της εκτίμησε ότι οι παγκόσμιες δαπάνες για υπηρεσίες cloud θα αυξηθούν κατά 20% το 2024, έναντι 18% το 2023, τροφοδοτούμενες από την ευρεία υιοθέτηση εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης.

«Οι hyperscalers αυξάνουν σταθερά τις επενδύσεις στη γενετική AI, αναμένοντας ότι η αξιοποίηση των δυνατοτήτων της θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες στην κατανάλωση cloud», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη