Δικαστήριο καταδίκασε την Πέμπτη τον Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, τον έκπτωτο βασιλιά των κρυπτονομισμάτων, σε 25 χρόνια φυλάκισης. Αλλά το αν θα εκτίσει όλη αυτή την ποινή μένει να φανεί.

Ενώ οι αξιωματούχοι αποφασίζουν σε ποια φυλακή θα στείλουν τον Μπάνκμαν-Φριντ, οι σύμβουλοι των φυλακών δήλωσαν στο Business Insider ότι πιστεύουν ότι έχει την ευκαιρία να κάνει κάτι καλύτερο εάν ελέγξει την παρορμητικότητά του.

Κατά την επιβολή της ποινής στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Λιούις Κάπλαν δήλωσε ότι θα συστήσει στο Ομοσπονδιακό Γραφείο Φυλακών να στείλει τον Μπάνκμαν-Φριντ σε μια εγκατάσταση μέσης ή χαμηλής ασφαλείας στην περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, ώστε να είναι ευκολότερες οι επισκέψεις με τους γονείς του, οι οποίοι ζουν στην περιοχή.

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: «Γλιτώνει» τη δεύτερη δίκη ο έκπτωτος βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων

Η απόφαση

Η απόφαση αυτή θα μπορούσε να πάρει εβδομάδες για να οριστικοποιηθεί. Η διάρκεια της ποινής του θα τοποθετούσε τον Bankman-Fried σε μια εγκατάσταση μέσης ασφαλείας. Ωστόσο, ομοσπονδιακοί σύμβουλοι φυλακών δήλωσαν στο BI ότι το Γραφείο Φυλακών θα μπορούσε να χορηγήσει εξαίρεση για να σταλεί ο Bankman-Fried σε φυλακή χαμηλής ασφαλείας με βάση τον χρόνο που έχει ήδη εκτίσει και την επιλεξιμότητά του για μείωση κατά 15% λόγω καλής συμπεριφοράς.

«Κατά τη γνώμη μου, θα πάει σε εγκατάσταση χαμηλής ασφαλείας, όχι σε μεσαία. Θα ήταν καταστροφή αν πήγαινε σε μία μέσης ασφαλείας και τραυματιζόταν», δήλωσε στο BI ο σύμβουλος των φυλακών Σαμ Μανγκέλ. Οι γονείς του Μπάνκμαν-Φριντ δήλωσαν ότι ανησυχούσαν για την ασφάλεια του γιου τους, δεδομένης της διάγνωσης του αυτισμού του, στις επιστολές τους προς τον δικαστή πριν μάθουν την τύχη του.

«Θα μπορούσε να υποστεί εκβιασμό και αυτό μπορεί να είναι εκφοβιστικό. Δεν νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα με σωματική βλάβη ή βιασμό ή κάτι τέτοιο. Δεν είναι αυτό που βλέπεις σε μίας χαμηλής ασφαλείας, αλλά μπορεί να είναι ένα αρκετά εκφοβιστικό μέρος, ειδικά για έναν τόσο νεαρό άνδρα», πρόσθεσε ο Μάγκελ.

Διαδικασία

Από τη στιγμή που θα οδηγηθεί σε μια εγκατάσταση χαμηλής ή μέσης ασφαλείας, θα μπορούσαν να περάσουν εβδομάδες ακόμη μέχρι ο Μπάνκμαν-Φριντ να φτάσει πραγματικά στο νέο του σπίτι. Οι κρατούμενοι συχνά μεταφέρονται σε διαφορετικές εγκαταστάσεις στην πορεία, ταξιδεύοντας με λεωφορεία και αεροπλάνα, δήλωσε η Μορίν Μπερντ, μια άλλη σύμβουλος φυλακών σε μια ξεχωριστή εταιρεία που ονομάζεται Baird Perdue & Associates.

Ο Μανγκέλ αποκάλεσε τη διαδικασία «ντιζελοθεραπεία» και είπε ότι έχει δει να διαρκεί έως και δύο μήνες η μεταφορά των κρατουμένων, οι οποίοι πρέπει να περάσουν πολλές ώρες αλυσοδεμένοι σε ένα λεωφορείο με δεκάδες άλλους κρατουμένους.

Αυστηροί κανόνες

Μόλις φθάσει στην καθορισμένη του εγκατάσταση, κάθε ημέρα της εβδομάδας θα είναι αυστηρά καθορισμένη, δήλωσαν οι Μπερντ και Μανγκέλ. Σε μια εγκατάσταση χαμηλής ασφαλείας, αυτό σημαίνει ξύπνημα στις 6 π.μ. και τακτοποίηση του κελιού ή του θαλάμου, προσέλευση στη δουλειά ή στα μαθήματα για την ημέρα, και αργότερα, ορθοστασία για την καταμέτρηση των κρατουμένων, η οποία συνήθως ακολουθείται από δείπνο και ψυχαγωγία. Οι κρατούμενοι συνήθως κλειδώνονται για τη νύχτα μέχρι τις 8:30 μ.μ.

Ο Μπάνκμαν-Φριντ θα εργαστεί και θα λάβει μαθήματα , τα οποία είναι κατά της υποτροπής που επίσης μειώνουν τον χρόνο της ποινής του, δήλωσε ο Μανγκέλ.

Εκπρόσωπος της Μπάνκμαν-Φριντ αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Εάν έχει στρατηγική, ο Μπάνκμαν-Φριντ θα μπορούσε να μειώσει την ποινή του έως και κατά οκτώ χρόνια, δήλωσε ο Μάνγκελ. Αλλά όλα αυτά εξαρτώνται από τον έλεγχο των παρορμήσεών του σε μια εγκατάσταση που αναμφίβολα θα έχει δελεαστικό παρεμπόριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto