Η εταιρεία παραγωγής πυρίμαχων υλικών RHI Magnesita με έδρα τη Βιέννη σχεδιάζει να αγοράσει την Resco Group, έναν παραγωγό αλουμίνας και πυρίμαχων υλικών με έδρα τις ΗΠΑ, έναντι επιχειρηματικής αξίας έως 430 εκατ. δολαρίων, δήλωσαν οι εταιρείες.
Η RHI Magnesita ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η εξαγορά θα συνεχίσει την ανάπτυξή της στον τομέα των πυρίμαχων υλικών με βάση την αλουμίνα, παρέχοντας στους πελάτες στις ΗΠΑ μια βελτιωμένη γκάμα προϊόντων.
Αλουμίνιο: Η ALCOA αποκτά αντί 2,2 δισ.δολαρίων την αυστραλιανή Alumina
Τα πυρίμαχα υλικά είναι υλικά εξαιρετικά ανθεκτικά στη θερμότητα και τη φθορά. «Η εξαγορά προωθεί τη στρατηγική μας για την παραγωγή «τοπικά για τοπικά» και θα συντομεύσει τις αλυσίδες εφοδιασμού, θα βελτιώσει την ταχύτητα αντίδρασής μας και θα αυξήσει την ασφάλεια εφοδιασμού των πυρίμαχων υλικών για τους πελάτες μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της RHI Magnesita Stefan Borgas.
Το χρηματικό αντίτιμο για την εξαγορά αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 324 εκατομμύρια δολάρια, με ανώτατο όριο περίπου 342 εκατομμύρια δολάρια, εάν η ολοκλήρωση παραταθεί 18 μήνες μετά την υπογραφή, δήλωσε η εταιρεία. Θα χρηματοδοτηθεί από την υπάρχουσα ρευστότητα της RHI Magnesita και από μια νέα δεσμευμένη διευκόλυνση ύψους 200 εκατ. ευρώ (216 εκατ. δολάρια).
Η Resco κατέγραψε μη ελεγμένα έσοδα 252 εκατ. δολαρίων το 2023 με κέρδη προ φόρων 20 εκατ. δολαρίων, πρόσθεσε η RHI Magnesita.
Οι συνέργειες θα δημιουργηθούν μετά την αναδιάρθρωση της συνδυασμένης αλυσίδας εφοδιασμού. Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει περίπου δύο χρόνια και θα δημιουργήσει εφάπαξ κόστος 60 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της αναδιάρθρωσης σε εργοστάσια εκτός ΗΠΑ, ανέφερε η εταιρεία.
Η εξαγορά υπόκειται στις συνήθεις προϋποθέσεις ολοκλήρωσης, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης της αρχής ελέγχου των συγκεντρώσεων, και αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
Η συνδυασμένη εταιρεία θα διαθέτει 15 εγκαταστάσεις παραγωγής στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Μεξικό, ανέφερε η Resco σε ανακοίνωσή της.
Η Resco ανήκει στην Balmoral Funds, μια εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων με έδρα την Καλιφόρνια, η οποία διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία ύψους περίπου 1,5 δισ. δολαρίων, ανέφεραν οι εταιρείες.
Latest News
Στην ουρά οι τουρκικές εταιρείες για την ανοικοδόμηση της Συρίας
Πάνω από 11 δισ. δολάρια ήταν ήδη οι ζημιές σε 14 μεγάλες πόλεις και σε σημαντικούς κλάδους της οικονομίας από το 2023, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα
Θα έκανε τα πάντα για να τον... αποφύγει - Το αμερικανικό δίκτυο ABC και ο Τραμπ
Ο άλλοτε σύμβουλος του Μπιλ Κλίντον βρέθηκε στο στόχαστρο του Τραμπ και προκάλεσε μια διαμάχη με το δίκτυο ABC
Γιατί οι Millennials δεν αγοράζουν πλέον σπίτια;
Οι τιμές των σπιτιών δεν είναι το μόνο που εμποδίζει τους millennials να αγοράζουν ακίνητα - Τι άλλο τους ανησυχεί
Δεινόσαυροι σε συλλογές δισεκατομμυριούχων - Η μάχη στις δημοπρασίες
Οι δεινόσαυροι υφαρπάζονται από δισεκατομμυριούχους καθώς οι επιστήμονες δεν έχουν τέτοιους πόρους
Ιράν: Νέα πτώση για το ριαλ έναντι του δολαρίου
Συνεχίζεται η καταβαράθρωση του νομίσματος του Ιράν έναντι του δολαρίου. Το ριάλ έπεσε στα 756.000 ανά δολάριο
Μπροστά στην απαγόρευση του TikTok - Πώς προετοιμάζονται οι αγορές μόδας και ομορφιάς
Το timing της απαγόρευσης έρχεται αν και κατά τη φετινή εορταστική σεζόν, οι πωλήσεις του TikTok Shop έχουν αυξηθεί κατακόρυφα
Σκληρό πόκερ Μελόνι και Stellantis για αύξηση παραγωγής της Fiat στην Ιταλία
Η επαναπροσέγγιση μεταξύ των δύο πλευρών δημιουργεί νέες ελπίδες για την αυτοκινητοβιομηχανία Fiat και τους εργαζόμενους
«Πράσινο φως» για το deal των 16,5 δισ. δολ. στα φάρμακα αδυνατίσματος ανάμεσα σε Novo Holdings και Catalent
Η «προίκα» της συμφωνίας της Novo Holding με την Catalent είναι τρία εργοστάσια σε Ιταλία, Βέλγιο και Ηνωμένες Πολιτείες
Αμερικανικό δικαστήριο απορρίπτει αίτημα της TikTok - Η «κλεψύδρα» τελειώνει στις 19/1
Σύμφωνα με το νόμο το TikTok θα απαγορευτεί εκτός αν η κινεζική ByteDance το εκποιήσει μέχρι τις 19 Ιανουαρίου
Παγκόσμια Τράπεζα και ΔΝΤ εγκαταλείπουν τα φτωχά κράτη - Ακόμα και οι διασώσεις γίνονται... ακριβές
Η Παγκόσμια Τράπεζα έχει μείνει πίσω πλέον από την Κίνα που εμφανίζεται ως ο πιο γενναιόδωρος δανειστής στον αναπτυσσόμενο κόσμο