Η εταιρεία παραγωγής πυρίμαχων υλικών RHI Magnesita με έδρα τη Βιέννη σχεδιάζει να αγοράσει την Resco Group, έναν παραγωγό αλουμίνας και πυρίμαχων υλικών με έδρα τις ΗΠΑ, έναντι επιχειρηματικής αξίας έως 430 εκατ. δολαρίων, δήλωσαν οι εταιρείες.

Η RHI Magnesita ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η εξαγορά θα συνεχίσει την ανάπτυξή της στον τομέα των πυρίμαχων υλικών με βάση την αλουμίνα, παρέχοντας στους πελάτες στις ΗΠΑ μια βελτιωμένη γκάμα προϊόντων.

Αλουμίνιο: Η ALCOA αποκτά αντί 2,2 δισ.δολαρίων την αυστραλιανή Alumina

Τα πυρίμαχα υλικά είναι υλικά εξαιρετικά ανθεκτικά στη θερμότητα και τη φθορά. «Η εξαγορά προωθεί τη στρατηγική μας για την παραγωγή «τοπικά για τοπικά» και θα συντομεύσει τις αλυσίδες εφοδιασμού, θα βελτιώσει την ταχύτητα αντίδρασής μας και θα αυξήσει την ασφάλεια εφοδιασμού των πυρίμαχων υλικών για τους πελάτες μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της RHI Magnesita Stefan Borgas.

Το χρηματικό αντίτιμο για την εξαγορά αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 324 εκατομμύρια δολάρια, με ανώτατο όριο περίπου 342 εκατομμύρια δολάρια, εάν η ολοκλήρωση παραταθεί 18 μήνες μετά την υπογραφή, δήλωσε η εταιρεία. Θα χρηματοδοτηθεί από την υπάρχουσα ρευστότητα της RHI Magnesita και από μια νέα δεσμευμένη διευκόλυνση ύψους 200 εκατ. ευρώ (216 εκατ. δολάρια).

Η Resco κατέγραψε μη ελεγμένα έσοδα 252 εκατ. δολαρίων το 2023 με κέρδη προ φόρων 20 εκατ. δολαρίων, πρόσθεσε η RHI Magnesita.

Οι συνέργειες θα δημιουργηθούν μετά την αναδιάρθρωση της συνδυασμένης αλυσίδας εφοδιασμού. Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει περίπου δύο χρόνια και θα δημιουργήσει εφάπαξ κόστος 60 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της αναδιάρθρωσης σε εργοστάσια εκτός ΗΠΑ, ανέφερε η εταιρεία.

Η εξαγορά υπόκειται στις συνήθεις προϋποθέσεις ολοκλήρωσης, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης της αρχής ελέγχου των συγκεντρώσεων, και αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
Η συνδυασμένη εταιρεία θα διαθέτει 15 εγκαταστάσεις παραγωγής στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Μεξικό, ανέφερε η Resco σε ανακοίνωσή της.

Η Resco ανήκει στην Balmoral Funds, μια εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων με έδρα την Καλιφόρνια, η οποία διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία ύψους περίπου 1,5 δισ. δολαρίων, ανέφεραν οι εταιρείες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή