Απώλειες εσόδων που ξεπέρασαν τα 58 εκατ. δολάρια κατέγραψε η επιχείρηση μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Ντόναλντ Τραμπ το 2023 καθώς τα έσοδα για την πλατφόρμα Truth Social του πρώην προέδρυ υποχώρησαν σε αντίθεση με την εκρηκτική τιμή της μετοχής της εταιρείας.

Η Trump Media & Technology Group  δημιούργησε έσοδα μόλις 4,1 εκατομμυρίων δολαρίων για ολόκληρο το έτος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε παρέχοντας ενημέρωση για τη μετοχή που έκλεισε συμφωνία λευκής επιταγής την περασμένη εβδομάδα. Παρά τα μέτρια οικονομικά μεγέθη, η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας ξεπέρασε τα 7 δισ. δολάρια, ακόμη και μετά από πτώση 16% στις προσυνεδριακές συναλλαγές που αντιστάθμισε το μετεωρικό της κέρδος φέτος, καθώς η μετοχή συνέχισε να ελκύει των ενδιαφέρον των λιανικών επενδυτών.

Τραμπ: Εκτινάσσονται οι μετοχές της Trump Media – Στα 9,6 δισ. δολάρια η αποτίμησή της

Η εταιρεία δεν αναφέρει αριθμούς ενεργών χρηστών, αποκαλύπτοντας στο ενημερωτικό της δελτίο τον Φεβρουάριο μόνο ότι η Truth Social έχει περίπου 9 εκατομμύρια εγγραφές στις πλατφόρμες της.

Η Reddit Inc. – η οποία εισήχθη στο χρηματιστήριο πριν λίγο καιρό και έχει παρόμοια αποτίμηση – έχει 267,5 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες εβδομαδιαίως το τελευταίο τρίμηνο και απέδωσε 804 εκατ. δολάρια σε έσοδα πέρυσι. Εν τω μεταξύ, η Snap, η οποία έχει χρηματιστηριακή αξία 19 δισ. δολαρίων, είχε καθαρή απώλεια 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων έναντι 4,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε πωλήσεις πέρυσι. Το Snap υπολόγισε τους ημερήσιους ενεργούς χρήστες για το πρώτο τρίμηνο περίπου 420 εκατομμύρια.

Το χάσμα μεταξύ ισολογισμού και χρηματιστηριακής αποτίμησης

Η ασυμφωνία μεταξύ της τιμής διαπραγμάτευσης των μετοχών της Trump Media και του τρόπου με τον οποίο η υποκείμενη επιχείρηση αποδίδει δείχνει ότι οι επενδυτές τη χρησιμοποιούν ως έναν τρόπο για να στοιχηματίσουν στην προσπάθεια επανεκλογής του Trump, σύμφωνα με το BloombergΗ μετοχή, η οποία διαπραγματεύεται από το 2021 με τον κωδικό SPAC, έχει τριπλασιαστεί φέτος, καθώς το πλήθος των λιανικών συναλλαγών την αντλεί με αναρτήσεις στο Stocktwits και στο φόρουμ WallStreetBets του Reddit.

Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης που διαφημίζουν μετρήσεις όπως ενεργούς χρήστες ή έσοδα ανά χρήστη, η Trump Media «πιστεύει ότι η τήρηση των παραδοσιακών βασικών δεικτών απόδοσης» θα μπορούσε «να εκτρέψει την εστίασή της από τη στρατηγική αξιολόγηση σε σχέση με την πρόοδο και την ανάπτυξη της επιχείρησής της» αναφέρει στο ενημερωτικό δελτίο. Όταν οι ρυθμιστικές αρχές ζήτησαν τον αριθμό των εγγραφών και των χρηστών της Truth Social, η εταιρεία απέσυρε και τελικά αποκάλυψε μόνο τις εγγραφές, όπως δείχνουν οι αρχειοθετήσεις.

Ο Τραμπ κατέχει το 57% της εταιρείας, σύμφωνα με τις καταθέσεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, αξίας περίπου 4 δισ. δολαρίων, καθώς οι μετοχές υποχώρησαν έως και τα 52,10 δολάρια τη Δευτέρα. Ωστόσο, δεν μπορεί να πουλήσει το μερίδιο αμέσως λόγω της εξάμηνης συμφωνίας αποκλεισμού, εμποδίζοντας την ικανότητά του να έχει έσοδα από τις μετοχές και να διευκολύνει την τρέχουσα κρίση μετρητών του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Αργεντινή: Ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 8,8%, αλλά πλέον γίνεται αισθητή η ύφεση
Διεθνή |

Υποχώρησε ο πληθωρισμός στην Αργεντινή που βυθίζεται πλέον στην ύφεση

«Καθώς οι μισθοί δεν ακολουθούν τον πληθωρισμό, είναι σαν να μη βλέπουμε καμία αλλαγή» λέει εργαζόμενη σε σούπερ μάρκετ στην Αργεντινή όπου πλέον έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή η ύφεση.