Η Teva Pharmaceutical και η Viatris, έπεισαν τη Δευτέρα ένα αμερικανικό εφετείο να αναβιώσει τις αμφισβητήσεις τους σε μια πατέντα που καλύπτει ένα δημοφιλές  φάρμακο Johnson & Johnson για τη σχιζοφρένεια,  δίνοντάς τους μια νέα ευκαιρία να ανοίξουν το δρόμο για την κυκλοφορία φθηνότερων γενόσημων εκδόσεων του φαρμάκου.

Το Ομοσπονδιακό Εφετείο των ΗΠΑ δήλωσε ότι η τελευταία εναπομείνασα πατέντα της J&J, που καλύπτει το Invega Sustenna μπορεί να είναι άκυρη, στέλνοντας την υπόθεση πίσω σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Νιου Τζέρσεϊ για να την επανεξετάσει.

AstraZeneca: Αντιδράσεις για την πρόταση αμοιβής στον CEO της εταιρείας

Εκπρόσωπος της Teva δήλωσε ότι η εταιρεία είναι ικανοποιημένη με την απόφαση και προσβλέπει στο να «παράσχει αυτό το σημαντικό φάρμακο χαμηλού κόστους στους ασθενείς το συντομότερο δυνατό».

Η J&J πούλησε το Invega Sustenna και συναφή φάρμακα αξίας άνω των 4,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως πέρυσι, με σχεδόν 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας.

Μήνυσε την Teva και τη Mylan, η οποία αποτελεί πλέον μέρος της Viatris, για παραβίαση διπλώματος ευρεσιτεχνίας σχετικά με τις προτεινόμενες γενόσημες εκδόσεις του φαρμάκου το 2018 και το 2019, αντίστοιχα.

Η περιφερειακή δικαστής των ΗΠΑ Claire Cecchi αποφάσισε στην υπόθεση της Teva το 2021 ότι δεν κατάφερε να αποδείξει ότι η πατέντα της J&J, που καλύπτει ένα δοσολογικό σχήμα για το Invega Sustenna, ήταν άκυρη.

Η Viatris συμφώνησε να δεσμευτεί από την απόφαση της Cecchi στην υπόθεσή της.

Μια τριμελής επιτροπή δικαστών απέρριψε την απόφαση της Cecchi τη Δευτέρα και έστειλε την υπόθεση πίσω στο δικαστήριο του Νιου Τζέρσεϊ. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο δήλωσε ότι η Teva μπορεί να είναι σε θέση να αποδείξει ότι η πατέντα ήταν άκυρη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Παρίσι 2024: Οι πλούσιοι εγκαταλείπουν τα ξενοδοχεία του Παρισιού για υπερμεγέθη Châteaux
Διεθνή |

Οι πλούσιοι εγκαταλείπουν τα ξενοδοχεία του Παρισιού για υπερμεγέθη Châteaux

Με τιμές ανταγωνιστικές με τα καλύτερα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας και χώρο για τη συνοδεία, τα ιστορικά αρχοντικά γύρω από το Παρίσι είναι οι πιο καυτές κρατήσεις αυτού του καλοκαιριού